Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta operasyonlarda sona yaklaşılıyor

        Şırnak'ta hendek kazan, bombalı barikat kurun, el yapımı patlayıcı tuzaklayan PKK'lılara yönelik 14 Mart'ta başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu' 74 gündür aralıksız sürüyor. Polis ve Jandarma özel harekat birliklerinin yürüttükleri müşterek operasyon sona yaklaşırken, kent merkezinin yüzde 95'i teröristlerden temizlendiği belirtildi.

        Operasyonun yoğunlaştığı Yeni Mahallede dar bir alana sıkıştırılan PKK'lıların, gizlendikleri evler didik didik aranıyor. Yeni Mahalle'de 3 katlı bir binaya yaklaşan güvenlik güçleri, evde teröristlerin olabileceği ihtimaline karşı 'teslim ol' çağrısı yaptı. Çağrının ardından 3 katlı binaya ilerleyerek, kontrol altına aldı. Operasyon anı kameraya yansıdı. Operasyonlarda PKK'lıların gizlenmeleri ihtimaline karşı çalılık ve otların arasına uyarı ateşi açıldı.

        PKK'lılardan arındırılan Yeşilyurt, İsmetpaşa, Gazipaşa, Dicle, Cumhuriyet ve Bahçelievler mahallelerinde barikatların büyük bölümünü kaldırırken, patlayıcı tuzaklı barikatların imhası da sürdürüyor. Yüzde 95'i tamamlanan operasyonda 65'i sağ ve yaralı yakalanırken, toplamda 435 PKK'lı etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        Öte yandan, operasyonda 21 güvenlik görevlisi şehit olurken, 148 güvenlik görevlisi de yaralandı. Operasyonun yüzde 95'inin tamamlandığı kent merkezinde çalışmalarda sona yaklaşılırken, PKK'lıların kaçmaması için il çevresinde de güvenlik önlemleri artırıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ