Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 65. Hükümet'in güven oylaması saat 11.00'de

        TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet güvenoyu aldı.Yapılan açık oylamada, 453 oy kullanılırken, 315 kabul,138 ret oyu çıktı.

        Başbakan Binali Yıldırım yaptığı teşekkür konuşmasında, "AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Ne kadar oy alırsak alalım, artık 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine ilerleyecektir" dedi. 65. Hükümet üyeleri daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti.

        TBMM Genel Kurulu'nda, 65. Hükümet için güvenoylaması yapıldı.AK Parti TBMM Grubu, 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde bakan ve milletvekillerine kahvaltı verdi.

        GÜVENOYLAMASI YAPILDI

        TBMM Genel Kurulu'nda açık oylama şeklinde güvenoylaması yapıldı. Oylamada 453 milletvekili oy kullandı, 315 milletvekili evet oyu kullanırken, 138 milletvekili hayır dedi. 1 AK Partili milletvekili mazeretli olarak oylamaya katılmadı.

        AK Parti'nin TBMM'de 317 milletvekili bulunuyor. Ancak TBMM Başkanı İsmail Kahraman oy kullanamadığı için 316 milletvekili oy kullanabiliyor.CHP'nin 133, HDP'nin 59, MHP'nin 40 ve 1 bağımsız milletvekili bulunuyor.

        BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

        Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet'e verilen güvenoyları sonrası Meclis kürsüsünden kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Başbakan Yıldırım'ın konuşması şöyle:

        "Yüce Meclis'in hepimize gösterdiği güven için şükranlarımı suuyorum. 65. Hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. Görevi devraldığım 64. Hükümet'e de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 65. Hükümet'in programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhafelet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştiri ve önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bütün uyarılar, eleştiriler, öneriler bizim için yol göstericidir. Daha doğru işler yapmamız için yardımcı olacaktır.

        AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Ne kadar oy alırsak alalım, artık 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine ilerleyecektir. Demokrasimizi, insan hak ve hürriyetlerini geliştireceğiz, milletimizin kardeşliğinin, birliğinin daim olması için gece gündüz çalışacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

        Güvenoyu alan 65. Hükümet'in üyeleri ve başkanı olarak duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ediyorum."

        Güven oylamasının ardından hükümet Anıtkabir'i ziyaret etti.

        DAVUTOĞLU ARKA SIRADA

        Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da birleşime katıldı. AK Parti Grubu'nun arka sıralarında bir grup milletvekili ile oturan Davutoğlu, yanına gelen milletvekilleriyle selamlaştı. Ahmet Davutoğlu, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile bir süre sohbet etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ