Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çöp kutuları pota, banklar tahterevalli

        GAZETE HABERTÜRK

        OMO'nun Türkiye dahil 10 ülkede 5-12 yaş arasındaki 12 bini aşkın ebeveyn üzerinde yaptığı araştırma kapsamında ilan ettiği 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü’nde, çocuklar sokaklara çıktı.

        İngiltere, Portekiz, Güney Afrika, Brezilya, Çin’in de aralarında olduğu 10 ülkeyle birlikte kampanyaya Beşiktaş Belediyesi destek verdi. Abbasağa Parkı’nın yanı sıra Kuruçeşme, Ortaköy, Bebek ve Arnavutköy semtlerindeki bazı sokakları oyun alanına çevirdi.

        Kaldırımlar seksek alanına, çöp kutuları basket potalarına ve banklar tahterevallilere dönüştürüldü, çocuklar dilediklerince eğlendi.

        ŞEHİRLER KURULMALI

        Beşiktaş’taki etkinliklere katılan Dünya Oyun Oynama Günü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj, buradaki gözlemlerini HABERTÜRK’e anlattı.

        “Gördüm ki çocuklar doğayı, doğada vakit geçirmeyi, oyun oynamayı seviyor” diyen Kamaraj, şöyle devam etti: “Aileler ilgilenip dışarı çıkardıklarında, çocuk doğada oynayacağı oyunu zaten buluyor. Evdeki teknolojik aletlere de karşı değilim. Teknolojik oyunlar da çocukları geliştiriyor. Sadece çok uzun vakit geçirmemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Çocuk dostu şehirler kurulmalı. Bununla çocuklara özgürce oyun oynama hakkı veren yerel yönetimleri kastediyoruz. Yerel yönetimler, her yaşta çocuklar ve gençlere yönelik parklar yapmalı. Sahil kenarlarına oyun alanları kurmalı. Su, toprak, kil ve çamur oyunları oynayabilmeli.”

        MAHKUMDAN DAHA MAHKUM

        Geçtiğimiz aylarda hapishanedeki mahkûmlarla bir reklam filmi çekildi ve günde 2 saat olan havalandırma izinlerini 1 saate indirdiklerinde ne olacağı soruldu.

        Cevap: “Özgürlüğüm elimden alınır” şeklindeydi. Firmanın çocuklarla ilgili yaptığı araştırma sonunda çıkan sonuç, çocukların bazı günler 1 saat bile dışarı çıkmadığını ortaya koydu. Ailelere ve öğretmenlere bu farkındalığı kazandırmak için “28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü” ilan edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ