Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bekir Bozdağ: CHP, 28 Şubat'ta Genelkurmay'dan brifing alan yargı başkanlarını alkışlıyordu

        HABERTURK.COM

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüksek yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kırşehir ziyaretinde yanında bulunmasına gösterdiği tepkiyi eleştirdi.

        Bekir Bozdağ, Twitter hesabı üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumunu eleştirdi.

        Bozdağ, Cumhurbaşkanı'nın görevlerini hatırlatırken, "Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasa'nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir" ifadelerini kullandı.

        "28 Şubat'ta hakimler, savcılar ve yargı başkanları Genelkurmay'a gidip brifing alırken ve brifingi veren askerleri ayakta alkışlarken, CHP, brifingi veren askerleri ve bu brifinge giden ve brifingçileri ayakta alkışlayan hakim, savcı ve yargı Başkanlarını alkışlıyordu" diyerek Kılıçdaroğlu'nu eleştiren, Adalet Bakanı Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

        "Cumhurbaşkanımızın Kırşehir'e 500 kişilik öğrenci yurdu müjdesini, Kırşehirli olan Danıştay Başkan'ı alkışlamıştır. Danıştay/Yargıtay Başkanlarının Cumhurbaşkanı'nın Kırşehir'e yurt müjdesini alkışlarını, CHP eleştirisine alkış diye çarpıtma, ahlaksızlıktır. Bazı basın/yayın organları ile CHP, her zamanki gibi büyük bir algı operasyonu ile alkış çarpıtması yapmışlardır. Lütfen görüntüleri izleyin. Görüntüleri izlediğinizde, bu büyük çarpıtmayı ve algı operasyonunu göreceksiniz. Okuyucularını ve izleyicilerini aldatan yazılı ve görsel medya ile partililerini ve kamuoyunu aldatan CHP'yi iyi tanımalıyız."

        Bozdağ eleştirilerini şöyle sürdürdü:

        "Cumhurbaşkanı ile Yargıtay/Danıştay Başkanının bir arada olmasını, yargının bağımsızlığını/tarafsızlığını yitirdiğine yormak, şekilciliktir. Yargının bağımsızlığı/tarafsızlığı, yargı görevi yapanların kiminle bir arada olduğuyla değil verdikleri adil kararlarla tesis/inşa edilir. Hiçbir hukuk devletinde, Cumhurbaşkanı ile Danıştay veya Yargıtay Başkanları biraraya geldi diye, yargı bağımsızlığını kaybetti, denilemez."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ