Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK Suriye sınırında teyakkuzda

        18 Ocak 2016 tarihinden itibaren 80'nin üzerinde roketin atıldığı Kilis'te, 8'i Suriyeli 21 kişinin yaşamını kaybederken, 88 kişi ise yaralandı. Önceki gün ise Gaziantep Havalimanı lojmanlarını bulunduğu bölgeye 2 roket atılması üzerine sınır hattında geniş güvenlik önlemleri alınırken, bütün teknolojik imkanlarda seferber edilmiş durumda.

        SAKARYA GÖREV BAŞINDA

        Edirne Uzunköprü'de bulanan 102'nci Topçu Alay Komutanlığı'ndan Kilis'e gönderilen Sakarya olarak bilinen Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA), sınır hattına kuruldu. ÇNRA sınır hattında ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketlerin atıldığı bölgeleri tespit ederek, ÇNRA tarafından, Fırtına Obüs topları, Tank birlikleri, Ateş destek vasıtalarıyla tarafından Suriye'deki IŞİD mevzileri ateş altına alınıyor. İnsansız Hava Aracı (İHA), Koalisyon uçakları, keşif birlikleri tarafından tespit edilen hedefler Genelkurmay karargahına bildiriliyor. Kilis ve Gaziantep Suriye sınır hattında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tank birlikleri ile zırhlı araçlar ile sınır hattında 24 saat esasına göre devriye geziyor.

        SINIRA DUVAR ÖRÜLMESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

        Kilis'in Suriye sınır hattında duvar örme işlemi sürerken, duvarların 2 metre genişliğinde, 4 metre uzunluğunda ve 7 ton ağırlığındaki duvarların örülme işlemi son aşamaya geldi. Türkiye-Suriye sınırına monte edilmesi çalışmaları sürüyor.

        SURİYE SINIRINA 'AKILLI KULELER' YAPILIYOR

        Milli Savunma Bakanlığı tarafından Suriye sınırındaki Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerin sınır hattında duvar örme işlemleri bir yandan sürerken, 300 metrede bir askeri kulelerin inşasına da başlandı.

        Kulelerin ve duvar örme işlemlerinin yapıldığı bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tank ve zırhlı araçlar ile geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. 4 metre boyunca olan duvarların üzerlerine 1 metre jiletli tel çekilecek. Duvarların tamamlandığı bölgelere 300 metrede bir askeri kulelerin inşası sürüyor. Kuleler bittikten sonra ASELSAN tarafından geliştirilen makineli silahlar, termal kamera ve anons sistemi konulacak. Sınır hattına 300 metre yaklaşan şüpheli şahıslar Arapça, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde anonslar yapılarak hedeften uzaklaştırılacak. Şahıslar, 2 dakika içinde çıkılmadığı takdirde ise ateş edilecek bir sistem devreye gireceği bildirildi.

        ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

        Halep'in Azez ilçesi kırsalında IŞİD terör örgütü ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar aralıklarla sürüyor. Zaman zaman şiddetlenen çatışmaların sesleri, sınır köylerinden duyuluyor. Çatışmalar nedeniyle atılan bomba ve toplar yüzünden yükselen dumanlar Kilis'ten dahi görülüyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ