Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbullular egzoz terörüne tepkili

        ESRA BOĞAZLIYAN - GAZETE HABERTÜRK

        Egzoz sesi yükseltilmiş araçlar, başta Yeniköy, Tarabya ve İstinye olmak üzere Boğaz hattında kelimenin tam anlamıyla terör estiriyor. Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda ise motosikletlerin şovu sabaha kadar sürüyor. Peki bu tahammül edilmez gürültüyü polis ekipleri duymuyor mu?

        Modifiye ya da egzoz sesi yükseltilmiş araçların tehlikeli ve gürültülü şovları, İstanbulluları canından bezdiriyor. Kadıköy Bağdat Caddesi’nin hali malum...

        Lüks otomobillerle hem çok yüksek gürültüye neden olup hem de aşırı hız yaparak can yakan sorumsuzlar bir türlü durdurulamıyor.

        Konu hız ve egzoz gürültüsü olunca gündeme hep Bağdat Caddesi geliyor fakat bu sorun sadece Cadde’de yaşanmıyor. Yeniköy, Tarabya, İstinye başta olmak üzere tüm Boğaz hattında ve Beşiktaş Barbaros Caddesi’nde de kelimenin tam anlamıyla egzoz terörü yaşanıyor. Şu günlerde, bu bölgelerden yoğun mesajlar geliyor Şikâyet Hattı’na...

        Misal Yeniköylüler, yaşadıkları kâbusu şöyle anlatıyor: “Egzoz sesi yükseltilmiş araçlar, özellikle Yeniköy’de tur atıyor. Öyle bir gürültü çıkarıyorlar ki pencereler kapalı olsa bile tahammül etmek mümkün değil. Saat 21.00’den sonra başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar burada şov yapıyorlar. Polis kontrol noktası da olmasına rağmen genelde Yeniköy’de dönüp duruyorlar. Cuma, cumartesi ve pazar geceleri tam cinnetlik. Sanırsınız İstanbul’un tüm modifiye araçları burada... Bu sesi biz duyuyoruz da polis ekipleri duymuyor mu? Neden bu gürültülü egzozla herkesi rahatsız edenlere müdahale edilmiyor?”

        Benzer bir şikâyet de Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndan... “Akşam saatlerinde motosikletlerin gürültülü şovu, sadece Barbaros Caddesi’ni değil, tüm çevreyi etkiliyor. Sabaha kadar eziyet çekiyoruz. Peki İstanbul’un göbeğindeki bu egzoz terörünü trafikekipleri nasıl oluyor daduymuyor?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ