Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da 'Hanım Ağa Çetesi' yeniden yargılanacak

        Saadet Şen'in 16 yıl 15 gün, 11 sanığın 2 yıl ile ömür boyu hapis arasında cezalarına çarptırıldığı, 14 sanığın ise beraat ettiği dava İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülecek.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2012 yılında bir suç örgütünü takibe aldı. Çeteye karşı Bursa'dan gelen Özel Harekat polislerinin de katılığı operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanacağını anlayan suç örgütü üyelerinden Emrah Kaya, ruhsatsız tabancasıyla göğsüne bir el ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kaya yaşamını yitirdi. Operasyonu sürdüren polis, çetenin elebaşı olduğu öne sürülen 'Hanım ağa' lakaplı Saadet Şen'in de aralarında bulunduğu 26 kişiyi gözaltına aldı.

        KOLTUK DEĞNEKLİ 'HANIM AĞA'

        'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'örgüte üye olmak', 'adam öldürmek', 'uyuşturucu ticareti yapmak', 'hürriyetten yoksun bırakmak' suçlarından adliyeye çıkartılan şüphelilerden, aralarında yürümekte güçlük çektiği için koltuk değnekleri kullanan Saadet Şen'in de bulunduğu 15'i tutuklanırken, 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        12 SANIĞA CEZA YAĞDI

        Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasından sonra, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayan dava 15 Temmuz 2014'te sonuçlandı. Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Saadet Şen'e 16 yıl 15 gün, oğlu Erdal Güneş'e 'ömür boyu' ve 79 yıl 6 ay, Samet Güneş'e 'ömür boyu', Yücel Bayzin'e 33 yıl 6 ay 15 gün, İlyas Uslu'ya 19 yıl 4 ay 15 gün, Serkan Sever'e 13 yıl 6 ay 15 gün, Güven Eray Ocak'a 5 yıl 7 ay 15 gün, Bilal Aydın'a 4 yıl 2 ay, Mustafa Erenei 4 yıl 2 ay, Ergin Alan'a 4 yıl 2 ay, Ömer Pala'ya 2 yıl 1 ay, Canip Avşar'a 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Aynı davadan yargılanan 14 kişi ise beraat etti.

        CİNAYET DOSYASININ BİRLEŞTİRİLMESİ İSTENDİ

        İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yargıtay'a gönderilen karar bozuldu. Yargıtay, İnegöl'e bağlı Yeniceköy beldesinde 23 Şubat 2011 tarihinde işlenen İlyas Ceylan cinayeti dosyasının da çete davası ile birleştirilmesini istedi. Bu gerekçeyle bozulan dava önümüzdeki günlerde İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'ne tekrar görülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ