Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Uganda'da, Başbakan Yıldırım KKTC'de; devlet İsmail Kahraman ve Numan Kurtulmuş'a emanet

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uganda'ya, Başbakan Binali Yıldırım da KKTC'ye yaptığı resmi ziyaretler nedeniyle; Cumhurbaşkanlığına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlığa da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş vekalet ediyor.

        Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın resmi yurt dışı ziyaretleri dolayısıyla devletin zirvesi de "vekaleten" yürütülüyor.

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde Uganda ve Kenya'ya yapacağı ziyaretler nedeniyle yerine TBMM Başkanı İsmail Kahraman vekalet edecek. Erdoğan'ın bu ziyaretlerinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da eşlik ediyor.

        BİNALİ YILDIRIM'IN İLK RESMİ YURT DIŞI ZİYARETİ

        Başbakan Binali Yıldırım da, Başbakan olmasının ardından temayül haline gelen KKTC ve Azerbaycan ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

        Başbakan Yıldırım'ın bu ziyaretleri sırasında yerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş vekalet ediyor.

        Yıldırım'ın beraberinde eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Yıldız Seferinoğlu ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Fevzi Şanverdi de KKTC'ye geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ