Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tokat'lı köylüleri Cem Özdemir'e tepkili

        Savaş KALKAN/TOKAT

        Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısının savunucularından Türk kökenli Alman Milletvekili Cem Özdemir'e Tokat'ta yaşayan köylüleri tepki gösterdi.

        Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Kaledere köylüleri, Almanya'da Yeşiller Partisi'nin eş başkanı olan Cem Özdemir'e 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarıya önayak olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.

        Cem Özdemir'in babası Abdül Özdemir'in yıllar önce köyündeki evini satarak Almanya'ya göç ettiğini belirten köy muhtarı Gazi Bozkurt, "Böyle birisini artık kabul etmiyoruz, o milletvekilini tanımıyoruz" dedi.

        Köylülerden Abdurrahman Küçüloğlu; "Ermeni davasında Özdemir'i kınıyoruz. Çok ayıp etti. Türkler Ermeni soykırımını yapmadılar, çok üzülüyor ve kendisini kınıyoruz. Cem Özdemir kendisi Ermeni olduysa onun sorunu, biz elhamdülillah Müslüman'ız, Allah onu ıslah etsin" diye konuştu.

        Halil İbrahim Doğan ise "Türk olan, Müslüman olan birisinin bu tasarıyı kabul etmesi çok yanlış. Biz böyle bir soykırımı kabul etmiyoruz. Ermeniysen Ermeni'yim de Türkiye ile ilişkini kes. Bizden önceki büyüklerimiz, dedelerimiz, ninelerimiz anlatırdı bizlere seferberlik zamanında geride kalan küçük Ermeni çocuklarına kız erkek demeden evlatlık alarak büyüttüklerini ve halen bu topraklarda yuva kurarak çoluk çocuğa kavuştuklarını biliyoruz. Türk olarak, Müslüman olarak yaşıyorlar. Milletvekili Cem Özdemir'i şiddetle kınıyor onu tanımıyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ