Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Marmaris sahillerine balina vurdu, vatandaşlar yüzdürdü

        Marmaris'teki Okluk Koyu'ndaki İngiliz Limanı'nda perşembe günü karaya vuran balina, yüzdürülerek tekrar denize döndürüldü. Bir sonraki gün tekrar bölgeye gelen balinanın yolunu kaybetmiş olabileceğinin sanıldığı belirtildi.

        Gökova Körfezi'nde balıkçılığa kapatılan 5 ayrı koyda görev yapan Akdeniz Koruma Derneği görevlisi İskender Demirel, geçen perşembe günü gelen bir ihbarla harekete geçip, teknesiyle Okluk Koyuna gitti. Sığ alanda karaya vurmuş balinayı görünce şaşkına dönen Demirel, çevre sakinlerinin de yardımıyla 4-5 metre büyüklüğünde balinayı denize döndürdü. Bir gün sonra tekrar bölgeye gelen balina, bir süre sonra Gökova Körfezi'nde gözden kayboldu. Akdeniz Koruma Derneği görevlisi İskender Demirel, Marmaris'e balina heyecanı yaşatan o anları şöyle anlattı:

        "Yasa dışı avcılık yapanlarla mücadele ediyoruz. Perşembe günü Okluk Koyunun sığ bölgesine bir balinanın vurduğu haberi geldi. Hemen tekneyle hareket ettim. Üzerinde herhangi bir yara filan yoktu ve görünüşü sağlıklıydı. Oradaki insanların da yardımıyla iteleyerek suya indirmeye çalıştık. Bu arada da ona bir şey olmaması için sürekli üzerine su döktüm. Bu sayede yaşamını yitirmedi. Sonuçta derin suya kavuşmasını sağladık ve yüzdürerek oradan ayrılmasını sağladık. Dün de hava kararmadan önce aldığım ihbarla balinanın yine aynı bölgede olduğunu öğrendim ve oraya tekneyle hareket ettim. Balina tam yanına yaklaştığımda yüzmeye başladı. Sanırım yolunu kaybetmiş olmalı. Şu anda derinde yüzüyor. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Eğer tekrar bu bölgeye gelirse dernek olarak üzerimize düşen görevi yaparız."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ