Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da bir apartmanda çıkan yangın mahalleyi sokağa döktü

        Bursa'da bir apartmanda çıkan yangın mahalle sakinlerini sokağa döktü.

        Olay Bursa Emirsultan Mahallesi Kara Davut Sokak No/64 Karagözler apartmanı 2. Katında meydana geldi. İtfaiye ve polis ekipleri yoğun dumandan dolayı ve yangının diğer katlara sıçraması ihtimaline karşı 4 katlı binada tüm dairelerde oturan vatandaşları dışarı çıkardı.

        Yangın saat 02:00 sıralarında meydana geldi. Olay ailesinden ayrı yaşayan Ayhan K. Ve Orhan K. nın oturduğu dairede meydana gelirken yangında iki kardeş dumandan etkilenerek zehirlendi.

        İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürerek kontrol altına aldı. Alevler ve yoğun dumandan dolayı apartman çıkamayan vatandaşlar itfaiyenin ve polisin yardımıyla balkonlardan merdivenle aşağıya indirilerek kurtarıldı. Dumandan zehirlenen vatandaşlara olay yerine gelen 112 Ambulanslarında ilk müdahaleleri yapılırken, 1 itfaiye eri elinden yaralandı, bir itfaiye eri de dumandan zehirlendi.

        Mahalle sakinleri daha öncede apartmanda huzursuzluk yaptığını söyledikleri iki kardeşin "işsiziz, açız bu evden gitmek istiyoruz" dediklerini iddia ettiler. Geceleyin evlerini boşaltan vatandaşlar 2 saat boyunca sokakta beklemek zorunda kaldı.

        Yangının çıkış nedeni araştırılırken olay yerine 2 itfaiye aracı ve 3 Ambulans Servisi müdahale etti, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ