Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Arabasında infaz edilen Davut Mengir'in katil zanlısı adli emanetçi çıktı

        Kurthan DEMİR / Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        Kartal'da, iki ay önce otomobilinin içinde öldürülmüş halde bulunan 46 yaşındaki Davut Mengir cinayetinin ardındaki sır perdesi aralandı. Davut Mengir'in, İstanbul Anadolu Adliyesi adli emanet bürosunda çalışan memur E.T. tarafından, adli emanette bulunan bir silahın adliye dışına çıkartılmasıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

        Kartal, Yakacık, Babacan Sokak'ta 13 Nisan'da öldürülen İki çocuk babası Davut Mengir'in öldürülmesi olayını araştıran, Asayiş Şube Müdürlüğü dedektifleri çok ilginç bir durumla karşılaştı. Cinayet silahı tabanca daha önce de başka bir olayda da kullanılmıştı ve polis tarafından ele geçirilerek Adli Emanet'e teslim edilmişti. Mühürlü olan depo kontrol edilince silahın yerinde olduğu belirlendi.

        ADLİ EMANET SİLAHIYLA CİNAYET

        Bunun üzerine soruşturmayı derinleştirdi ve konuyla ilgilenmesi için özel bir savcı atandı. Araştırmalarda, silahı adli emanet çalışanı Emin Şuayip T.'nin aldığı ve cinayeti işledikten sonra yerine koyduğu belirlendi. İddialara göre, adli emanet bürosunda çalışan E.T., depoda bulunan altınları sayarken şaka amaçlı kendi görüntülerini çekti. Daha sonra bu görüntüleri yine adliyede çalışan arkadaşı A.M. adlı kadına gösterdi. A.M. adlı kadınla ilişkisi bulunan Davut Mengir de altınlardan haberdar olunca, E.T. ile temasa geçerek altınları almasını, yerine de sahte altın koymasınıistedi. Adli emanet deposunun anahtarını kopyalayan E.T. de farklı zamanlarda adli emanetten yaklaşık 1 milyon lira değerinde 500 tane tam altın, esrar ve elektronik eşyayı gizlice çıkarararak Mengir'in yardımı ile sattı.

        Davut Mengir, bir süre sonra tekrar E.T.'yi arayarak daha çok altın getirmesini isteyince ikilinin arasında tartışma yaşandı. Olumsuz yanıt alan Mengir, E.T.'nin Zonguldak'taki ailesinin yaşadığı yere giderek evin fotoğraflarını çekti ve istediklerini yapmaması durumnuda ailesini öldürmekle tehdit etti. Bu tehditler üzerine bir plan yapan E.T., adli emanet deposundan daha önce başka bir olayda kullanılmış silahı alarak Mengir'i aradı ve altın getireceğini söyleyerek akşam buluşmak istedi. Bir tanıdığının adına otomobil kiralayan E.T., Kartal'daki randevu yerine giderek Mengir'in otomobilinin arka koltuğuna oturdu ve Mengir'i ensesinden vurarak öldürdü. Daha sonra , cesedin içinde bulunduğu otomobili Yakacık Mahallesi Babacan Sokak üzerinde park eden E.T., araçta delil olabilecek şeyleri temizledikten sonra, başka bir yere bıraktığı kendi otomobiliyle olay yerinden ayrıldı. E.T., olayda kullandığı silahı da ertesi gün yeniden adli emanet deposuna koydu.

        Cinayetin ardından, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun tarafından olayı araştırmak üzere Adli Emanet Bürosu'na bakan Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce görevlendirdi. Savcı Yüce, telefon kayıtlarından E.T. ile Davut Mengir'in konuşmalarını tespit etti. E.T. takibe alınırken, yaklaşık 2 aylık süre içerisinde çok sayıda kişinin ifadesine başvuruldu. İfadeler sonucunda 20 kişi gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan ve suçunu itiraf eden cinayet zanlısı E.T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Davut Mengir ile ilişkisi olan adliye çalışanı A.M. isimli kadın ve bir adliye personeli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ