Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tarsus'u fırtına vurdu

        Hakan BULUT/TARSUS

        Tarsus merkez ve çevresinde gece etkili olan sağanak yağış, fırtınaya dönüşerek hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle 02.00'den sonra şiddetini arttıran gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına nedeniyle kent merkezinin genelinde elektrikler kesildi. Onlarca ağaç kökünden söküldü.

        Sert esen rüzgar ve ardı ardına düşen yıldırımlar kent merkezindeki birçok ağacı kökünden söktü. Güney Mezarlığı'nda yıkılan yaklaşık 20 ağaç, mezarları tahrip ederken, aynı şekilde parklarda bulunan onlarca ağaç da yıkıldı. Kopan ağaç dalları veya yıkılan ağaçlar, otomobillerin üzerine düştü.

        Fırtına nedeniyle yine birçok evin çatısı uçtu, güneş enerji panelleri de yerlerinden söküldü. Fırtına nedeniyle kent merkezindeki pek çok mahallede elektrik kesintisi yaşandı.

        Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, fırtınanın tarım alanlarında da büyük zarar yol açtığını söyledi.

        Geçtiğimiz hafta yaşanan şiddetli dolu yağışı nedeniyle kısmi zarar gören üzüm bağlarının son fırtınadan da oldukça kötü şekilde etkilendiğini kaydeden Başkan Ali Ergezer, "İlk yaptığımız tespitlere göre üzüm bağlarımızın yüzde 90'lık bölümünde hasar oluşmuş durumda. Bu bizim için felaket demek. Yine şeftali, kayısı ve diğer tarım üretimi yapan köylerimizde de aynı şekilde büyük zarar oluştu. Çok üzgünüz, Tarsus'un bu yaralarının yetkililer tarafından kısa sürede sarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ