Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Polis Memuru Şerife Özden Sütçü Kalmış'a son görev

        Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerin bombalı araçla emniyet müdürlüğüne yaptıkları saldırı esnasında şehit düşen 31 yaşındaki polis memuru Şerife Özden Sütçü Kalmış'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Türk bayrağına sarılı bir şekilde Kastamonu Havalimanından alınan Şehit Şerife Özden Sütçü Kalmış'ın cenazesi, Araç ilçesine götürülerek burada baba ocağından helallik alındı. Daha sonra Vali Enes Yeter Stadında ikindi namazına müteakip Şehit Şerife Özden Sütçü Kalmış'ın cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesinde Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, Evliyalar Şehri olan Kastamonu'da, Kurtuluş Savaşı'nda en çok şehit veren Araç ilçesinin bir şehidini daha uğurladığına dikkat çekerek, "Şehidimiz, bizim buradan olduğumuzdan haberdar ve bizleri görüyor. Rabbimiz, şehitlerin ölmediğini ve onların diri olduğunu buyuruyor ama bizlerin hissedemeyeceğini söylüyor" dedi.

        "KORUYAMADIM BABACIĞIM"

        Tören mangası ile birlikte tabuta omuz veren Hüseyin Kalmış, kayınpederi İbrahim Sütçü'yü teselli etmeye çalıştı. Cenazenin araçtan indirileceği sırada kayınpederi İbrahim Sütçü'ye sarılan Hüseyin Kalmış, "Koruyamadım babacığım. Kucağımda götürdüm hastaneye. Benimle konuşuyordu babacığım" dedi.

        Daha sonra şehidin kayınbabası emekli imam Selahattin Kalmış, şehidin cenaze namazını kıldırdı. Şehidin cenazesi tekrar cenaze aracına konularak Araç ilçesine bağlı Sarpun köyünde aile kabristanlığına gözyaşları arasında defnedildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ