Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'den ayrıldı

        ABD'nin Louisville kentine, Muhammed Ali için düzenlenen cenaze merasimine katılmak için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''TUR'' ile Türkiye'ye hareket etti.

        Solunum yetmezliği nedeniyle 3 Haziran'da hayatını kaybeden yüz yılın en büyük sporcularından Muhammed Ali'nin Louisville'de bulunan Freedom Hall'de düzenlene cenaze töreni ve ardından kılınan cenaze namazına iştirak eden Erdoğan'ı Louisville Bölgesel Havaalanı'ndan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve beraberindeki heyet uğurladı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve diğer heyet üyeleri de ABD'den ayrıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze namazının ardından Louisville'de bulunan Muhammed Ali Merkezi'ni ziyaret etmiş, daha sonra da Amerikalı Türk ve Müslüman kanaat önderleriyle Ahıska Türkleri tarafından Kentucky Ahıska Türkleri Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ