Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Midyat'taki saldırıda şehit düşen polis Nefize Özsoy için tören

        Mesut HAN/EDİRNE

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK'nın Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'yun Edirne Selimiye Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu'na milletvekilleri ve CHP'li yöneticilerden oluşan kalabalık bir CHP'li grup eşlik etti.

        ŞEHİT EŞİ YER DEĞİŞTİRDİ

        Kılıçdaroğlu şehit eşi ve babasının arasında saf tuttu. Geçen yıl Midyat'ta PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan, daha sonra Kırklareli'ne tayin edilen polis memuru Özsoy bu sırada yanındaki emniyet müdürünün kulağına eğilerek bir şeyler söyledi. Özsoy daha sonra müdürle yer değiştirdi.

        ARBEDE YAŞANDI

        Cenaze töreninin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir grup tarafından protesto edildi. Kalabalık içerisinden bir kişinin Kılıçdaroğlu'na "Teröre destek vermeye devam edecek misiniz?" diye bağırması üzerine CHP İstanbul ve Edirne teşkilatlarının oluşturduğu koruma ekibi ile grup arasında arbede çıktı. Yumrukların konuştuğu kavgada bazı vatandaşlar baygınlık geçirdi. Polis kavgayı güçlükle yatıştırdı. Olayda CHP'nin eski İstanbul il yönetim kurulu üyesi Ali Haydar Kahraman başından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Kahraman tedbir amaçlı olarak bir süre gözlem altında tutuldu. Kılıçdaroğlu ise aracına binerek İstanbul'a döndü.

        O KİŞİ KONUŞTU

        Kılıçdaroğlu'na bağıran Nail Küçük olayı şöyle anlattı: "Şehit cenazesine katılmak için Selimiye'ye gelmiştim. Cami çıkışında tekbirlerimizi getiriyorduk. O esnada bariyerler önünden Kılıçdaroğlu ve diğer milletvekilleri geçiyordu. Çok yakın olduğum için 'Sayın Başkan dün Doğu ve Güneydoğu'da teröre destek verenlerle yan yana olurken, bugün burada şehit cenazesine geliyorsunuz. Sizce yakışık alıyor mu bu hareketiniz?' dememle birlikte Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan korumalar bariyerleri aşarak bana vurmaya başladılar. Daha sonra kendimi yerde buldum."

        ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE ZİYARET

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu cenaze töreninden önce Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Şehitliğin en yüce mertebe olduğunu belirten Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Şehitliği yüce kılan da budur. Bayrağı, vatanı, ülkesi, ülkesinin geleceği için yaşamını feda edendir şehit. Gazi de bu uğurda mücadele eden, gözünü, bacağını, kolunu bir şekliyle bırakan ama bu ülke için hepimizin gurur duyması gereken kişidir. Gazilerimize ve şehitlerimize güzel laflar ediyoruz ama yeri, zamanı gelince haklarını teslim etmiyoruz. Haklarını da teslim etmemiz lazım. Bu, insan olmanın da ötesinde bir vefa duygusudur. Ülkesi için bu kadar büyük fedakarlık yapan insanlara bizim de aynı fedakarlığı kısmen de olsa göstermemiz gerekir.

        'GÖREVİMİZ ÇOCUKLARA DAHA GÜZEL TÜRKİYE BIRAKMAK'

        Ülkemizi, insanımızı seviyoruz, insanımıza hizmet etmek istiyoruz, inancı ne olursa, kimliği ne olursa olsun bu güzel bayrak, vatan için mücadele eden herkesi yüceltmek bizim görevimizdir. Gazi Mustafa Kemal'in bu ülke için yaptıklarının değerini en iyi bilen partiyiz biz, ona da inanıyoruz. Bu ülkeyi tam bağımsızlığa kavuşturmak... Onlar bize güzel bir Türkiye bıraktılar, bizim de görevimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak. Bunun mücadelesini hep birlikte veriyoruz, bu mücadeleyi bazılarımız hayatlarını feda ederek veriyorlar, bunların başında şehitlerimiz geliyor ve kuşkusuz onları şükranla yad etmek, anmak hepimizin namus borcudur."

        KILIÇDAROĞLU'NA ROZET

        Konuşmanın ardından Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Kılıçdaroğlu'na şehitler albümü armağan ederken, derneğin Onursal Başkanı Ali Vardar da dernek rozeti taktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ