Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de hırsızın güvenlik kameralarına 'tükürüklü kağıt' yöntemi işe yaramadı

        İzmir'in Konak ilçesinde, resepsiyon görevlisinin yokluğundan yararlanarak iki cep telefonu ve para dolu cüzdanı çalan hırsız, güvenlik kameralarını tükürükle ıslattığı kağıtla kapattı. Şaşkın hırsızın eşkalinin belli olduğu o anlar, saniye saniye kameralara yansıdı.

        Hırsızlık olayı, Konak ilçesi Mürselpaşa Bulvarı'ndaki bir otelde meydana geldi. İddiaya göre, otelde resepsiyon görevlisi olarak çalışan Selda Yürütücü (43), mutfağa inerek masadan ayrıldı. Bu sırada Selda Yürütücü'nün olmadığını fark eden hırsız, hemen soğukkanlılıkla içeriye girdi. Önce etrafı kolaçan eden hırsız, daha sonra da güvenlik kameralarını fark etti. Eşkali açıkça belli olan acemi hırsız, güvenlik kameralarını kapatmak için ilginç yöntem seçti.

        ŞAŞKIN HIRSIZ KAMERAYI KAPATTI; AMA EŞKALİ BELLİ OLDU

        Kameraların kendisini kaydettiğini fark eden hırsız, hemen masada bulunan kağıttan bir parça yırttı. Hırsız, daha sonrada kağıdı tükürüğüyle ıslatıp kamerayı kapattı. Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Hırsız, daha sonrada masada bulunan ve değeri 2 bin 500 lira olan iki cep telefonu ile para dolu cüzdanı alarak kayıplara karıştı.

        RESEPSİYON GÖREVLİSİ KAMERAYI GÖRÜNCE FARK ETTİ

        Öte yandan, resepsiyon görevlisi Selda Yürütücü ise bir kaç dakika sonra işinin başına döndü. Önce telefonunun ve cüzdanının çalındığını anlamayan Yürütücü, güvenlik kameralarının kapalı olduğunu gördü. Kameraya bakan resepsiyon görevlisi, kağıtların yapıştırılmış olduğunu görerek hırsızlık olayını anladı. Olayı anını anlatan Yürütücü, şöyle konuştu:

        "Aşağıya inmiştim, mutfağa kadar indim. Yukarıya çıktığımda kameraya gözüm ilişti kamera kapalıydı. Sonra telefonumu elime almak istedim, baktım telefonum yok. O anda anladım ki telefonum çalınmış. Gayet net içeriye girmiş görüntüler elimizde. İki tane telefonum cüzdanım gitti. Kağıdı yırttım kameraya yapıştırıyor."

        İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri ise hırsızlık zanlısının yakalanması için çalışma başlattı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ