Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rüzgar Çetin’in 9 yıla kadar hapsi istendi

        Beşiktaş'ta alkollü direksiyon başına geçip bir polis memurunun şehit olmasına diğerinin ise yaralanmasına sebep olduğu için tutuklanan Rüzgar Çetin hakkında gece kulübü çıkışında bir arkadaşını "muşta" diye tabir edilen kesici aletle yaraladığı iddiasıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianameye göre olay 30 Kasım 2013'te birkulüpte meydana geldi.

        Sabah'ta yer alan habere göre; Rüzgar Çetin, daha önceden tanıdığı Ahmet Tigrel'in yanından geçerken yanağından makas aldı ve eliyle başına vurdu. Bu hareket üzerine Tigrel ile Çetin arasında bir anda tartışma çıktı.

        Çetin, kulüp görevlileri tarafından mekândan çıkarıldı. Mekâna 15 dakika sonra geri dönen Çetin, tekrar Tigrel'in önünü kesince yine dışarı çıkarıldı. Duruma öfkelenen Çetin, iddiaya göre "Seni öldüreceğim" diyerek Tigrel'i tehdit etti ve bu kez mekânın önünde bekledi. Tigrel ve arkadaşları dışarı çıktığı anda Çetin, genç adamın üzerine atlayarak darp etmeye başladı.

        Çetin, "muşta" diye tabir edilen ve silahtan sayılan aletle Tigrel'in başına ve vücudunun çeşitli yerlerine vurarak darp etti. Güvenlik görevlileri ikiliyi ayırdı. Polis merkezine götürülen ikili birbirinden şikayetçi oldu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ahmet Tigrel'in Adli Tıp Kurumu raporuna göre, başında kesik oluşacak şekilde yaralandığı tespit edildi.

        Savcı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma sonunda Çetin hakkında, "silahla yaralama", "tehdit", "bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak kullanma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ahmet Tigrel hakkında ise " hakaret" ve "yaralama" suçu kapsamında 3 yıla kadar hapis istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ