Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da kan davası cinayetinde sanıklara ceza yağdı

        Mahkeme heyeti, bin 500 kilometrelik karayolu yolculuğunun ardından Bursa'ya gelip, Bahçıvan'ı öldüren amca çocukları 19 yaşındaki Sedat Y.'ye ömürboyu, 15 yaşındaki D.Y.'ye 12 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Mahkeme aynı davada 'Suça iştirak' ve 'azmettirme' suçlarından yargılanan diğer tutuklu sanıklar Burhan ve Kemal Y. 10'ar yıl, tutuksuz yargılanan Ayhan Y. ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Dölbentli Köyü'nde yaklaşık 20 ay önce 2 çocuğun kavgasına aile büyükleri de katılınca çıkan olaylarda Sıddık Y. yaşamını yitirirken 6 kişi de yaralandı. Olaylardan sonra Fırat Bahçıvan, eşi ve iki çocuğu ile Bursa'ya yerleşti. İki aile arasında başlayan kan davası Bursa'da devam etti.

        İNTİKAM ALMAK İÇİN BİN 500 KİLOMETRE GELDİLER

        İddiaya göre, intikam almak için Sedat Y. ile yaşı küçük olan D.Y. bin 500 kilometre uzaklıktaki Bursa'ya gelerek amcalarının ölümünden sorumlu tuttukları Fırat Bahçıvan'ı geçen 20 Haziran günü Yıldırım İlçesi Çınarönü Mahallesi 4'üncü Akasya Sokak'ta çalıştığı inşaata gitmek isterken tabanca ile vurarak öldürdü. Cinayet sonrası Ovaakça Jandarma Karakolu'na giden Sedat Y. ile D.Y. teslim oldu. Soruşturmayı yürüten jandarma, Burhan ve Kemal Y. ile Ayhan Y.'yi de gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Ayhan Y. serbest bırakılırken, diğer dört sanık ise tutuklandı.

        CEZA YAĞDI

        Haklarında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmada hazır bulunan tutuklu sanıklardan Sedat Y. ile D.Y. yöneltilen suçlamaları kabul edip, "Avukatımızın yaptığı savunmalara katılıyoruz. Mahkemenin adaletine sığınıyoruz. Verilecek karara saygı duyuyoruz" dedi. Suçsuz olduklarını söyleyen diğer sanıklar ise beraatlerini istedi.

        Mahkeme heyeti duruşmaya kısa süre ara verdikten sonra Sedat Y.'ye, 'Kan gütmek saikiyle adam öldürmek' suçundan ömürboyu, D.Y.'ye ise yaşının küçük olması ve duruşmadaki iyi halini de dikkate alarak 12 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Mahkeme aynı olayda 'Suça iştirak' ve 'Suça azmettirmek'ten yargılanan Burhan ve Kemal Y.'ye 10'ar yıl, tutuksuz yargılanan Ayhan Y.'ye ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ayhan Y.'nin yurt dışına çıkışını yasakladı.

        VALİ MÜNİR KARALOĞLU BARIŞTIRDI

        Kan davası nedeniyle taraflar, son kararname ile Antalya'ya atanan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak'ın Bursa ve Kars arasında yaptığı görüşmelerden sonra barıştırıldı. Merkez Yıldırım ilçe Belediyesi'ne ait Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan barışma töreninde aileler arasında yapılacak barış protokolü salonda bulunan iki aile bireylerine yüksek sesle okundu. Ardından iki aile Kuran'a el basarak barış protokolünde yer alan maddelere sadık kalacaklarına dair yemin etti. Protokolün imzalanmasının ardından her iki ailenin yakınları birbirlerine karanfil verip sarıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ