Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli saldırısında 400 kilo patlayıcı kullanılmış

        Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde PKK'lıların adliye lojmanlarına bomba yüklü araçla dün düzenlediği ve 9 kişinin yaralandığı saldırıda 400 kilo patlayıcı kullandığı ortaya çıktı. Teröristlerin, saldırıyı lojmanların güvenlik kameralarının tamir ve bakımı yapan firmaya ait aracı gasp ederek gerçekleştirdiği belirlendi.

        Ovacık İlçesi'nde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Adliye Lojmanları'na PKK'nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 9 kişi yaralandı. Aracı lojmanlar önüne getirip park eden PKK'lı teröristin uzaklaşmasından saniyeler sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirilerek yapılan saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Tunceli Emniyet Müdür Yardımcısı başkanlığında uzman ekip ilçeye giderek Ovacık Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle soruşturmayı Cumhuriyet Savcılığı ile birlikte yürütüyor.

        LOJMANLARIN KAMERALARININ BAKIMINI YAPAN ARACI GASP EDİLDİ

        Polisin saldırıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada saldırıda kullanılan bomba yüklü aracın Ovacık Adliyesi lojmanlarının güvenlik kameralarının tamir ve bakımını da yapan Tunceli'deki bilgisayar ve güvenlik sistemleri yapan özel bir firmaya ait olduğu belirlendi.

        Firmadan iki kişi Ovacık'taki lojmanlarda bulunan güvenlik kameralarının bakım ve onarımını yapmak üzere 44 EV 467 plakalı hafif ticari araçla saat 10.00 sıralarında yola çıktı. Aracın yolu Ovacık yakınlarında Munzur Vadisi içinde bir grup PKK'lı terörist tarafından kesildi. Araçta bulunan 2 kişi ile aynı zamanda yoldan geçen başka bir aracı da gasp eden PKK'lılar, o araçtaki kişileri de silah zoruyla alıkoydu.

        PKK'lılar lojmanların bakım ve onarımında kullanılan araca patlayıcıları yükledikten sonra bir terörist bu araca, bir terörist de gasp edilen ikinci araca binerek Ovacık'a gitti. İlçe giriş ve çıkışları ile cadde üzerinde bulunan Mobese kameralarındaki görüntülere göre, önce ikinci araçtaki PKK'lı saldırının yapılacağı adliye lojmanları karşısındaki sokağa geldi ve aracı park ederek beklemeye başladı.

        Hemen ardından bomba yüklü aracı getiren PKK'lı aracı lojmanların önüne park edip, sokak içinde bekleyen diğer araca bindi. 2 PKK'lı bulundukları araçtan bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdikten sonra hızla olay yerinden uzaklaştı.

        YAKLYAŞIK 400 KİLO PATLAYICI

        Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı çalışmada, saldırıda kullanılan araca yaklaşık 400 kilo patlayıcı yerleştirildiği belirlendi. Patlayıcıların araç içinde plastik bidonlar içine konulduğu tespit edildi.

        Saldırıyı PKK ile bölgede faaliyet gösteren yasa dışı sol örgütlerden birinin ortaklaşa yaptığı olasılığı üzerinde duran yetkililer, lojmanların güvenlik kameralarının bakım ve onarımını yapan firmanın aracının PKK'lılar tarafından tesadüfen mi yoksa bilinçli olarak mı gasp edildiğinin de kapsamlı olarak araştırıldığını belirtti.

        PKK'lı teröristler, saldırıda kullandığı gasp ettiği araçta bulunan 2 kişi ile diğer araçta bulunan kişiyi saldırının ardından serbest bıraktı. Polis, bu kişileri gözaltına alıp ifadelerine başvurduktan sonra serbest bıraktı.

        Soruşturma kapsamında Ovacık İlçesi'nde saldırıyı gerçekleştiren PKK'lılarla bağlantılı olabilecek kişileri belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Saldırıyı düzenleyip kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Munzur Vadisi ile Ovacık İlçesi'nin kırsal kesimine Jandarma özel harekat timleri sevk edilerek başlatılan operasyonlar devam ediyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ