Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ovacık saldırısını HBDH üstlendi

        Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 3 gün önce adliye lojmanlarına yapılan ve 9 kişinin yaralandığı bomba yüklü araçlı saldırıyı, PKK ile eylem birliği yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ismini alan örgüt üstlendi.

        Örgüte ait internet sitesinde 9 sivil vatandaşın yaralandığı eylemle ilgili yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde bulunan savcılık ve polis özel harekat lojmanlarına yönelik kapsamlı bir sabotaj eylemi düzenlendiği belirtilerek, eylemi Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) örgütünün silahlı elemanlarının yaptığı ifade edildi.

        Tunceli kırsal alanında silahlı faaliyet gösteren yasadışı sol örgütler, TKP/ML TİKKO, MKP HKO, MLKP örgütleri kış aylarında yaptıkları açıklamada, bundan böyle Tunceli kırsalında PKK ile ortak hareket edeceklerini ve eylem birliği içinde olduklarını, bu nedenle de Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) ismini aldıklarını açıklamıştı.

        Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre Tunceli kırsalında PKK ve sol örgüt mensubu toplam 600 civarında silahlı militan bulunduğu tahmin ediliyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ