Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim E-sınava kiralık bina çözümü

        Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Son dönemde elektronik sınavlara ilişkin çalışmalarını yoğunlaştıran Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), adayların sadece Ankara’da değil birçok yerde sınava girebilmesi için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı kanun tasarısına göre ÖSYM, artık elektronik sınav için tasarlanan sınav merkezi binalarını kiralayabilecek. İhtiyaç duyulan binaların kısa sürede satın alınması, projeye uygun inşasının mümkün görülmemesi ve bu e-sınav binalarının maliyetinin büyük miktarlara ulaşması nedeniyle ÖSYM kiralama yöntemine başvurabilecek. Tasarıya göre ÖSYM, ihtiyaç olan yerlerde yapılacak e-sınav binalarını 15 yıla kadar kiralayabilecek.

        Diğer yandan, özellikle dar gelirli vatandaşın uygun fiyatlara ev sahibi olmasını sağlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bu sefer sınav binası yapacak. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte ÖSYM’nin TOKİ’ye elektronik sınav merkezi yaptırabilmesinin önü açılacak.

        5 BİN KİŞİ AYNI ANDA SINAVA GİRECEK

        ÖSYM’nin Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde aynı anda 5 bin adayın e-sınava girebileceği bir sınav merkezini faaliyete geçireceği öğrenildi. Binanın altyapı hazırlıklarının sürdürdüğü ve 2016 sonlarında hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ