Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 2.5 yıl önce Ordu'da kaybolan yaşlı kadın Havva Çetinkaya sır oldu

        Ordu'nunAybastı İlçesindeki köyde evinin yakınındakaybolan Alzheimer hastası 85 yaşındaki Havva Çetinkaya, aramalara rağmen henüz bulunamadı.

        Annesini aramaya devam eden oğlu, 50 yaşındaki Kadir Çetinkaya, "Aramadık yer, çalmadık kapı bırakmadık. Annemin bulunması için devletten yardım bekliyorum" dedi.

        Ordu'nun Aybastı İlçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde oturan alzheimer hastası, 3 çocuk annesi Havva Çetinkaya, 2.5 yıl önce evinin önünden kayboldu.

        İl Jardarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, jandarma komandolar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri ile çok sayıda kişi, iz takip köpekleriyle Havva Çetinkaya’yı bulabilmek için köyde aramadık yer bırakmadı. Aylarca süren aramalarda 5 kilometrelik alanda Çetinkaya’nın izine rastlanamayınca aramalar sonlandırıldı.

        GÜN GEÇTİKÇE UMUTLAR TÜKENİYOR

        Havva Çetinkaya’nın oğlu Kadir Çetinkaya, annesini ölü ya da sağ bulabilmek için hala aramaya devam ettiğini, fakat gün geçtikçe umudunu yitirdiğini söyledi.

        "KOLUNDA BİLEZİĞİ VARDI, AKLIMA BAŞKA ŞEYLER GELİYOR"

        Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık başta olmak üzere devletin her kademesine dilekçe göndererek yardım talebinde bulunduğunu da vurgulayan Kadir Çetinkaya, şöyle dedi:

        "Annem köyde evin yanında kayboldu, tüm aramamıza rağmen izine rastlayamadık. Köyü karış karış aradık, bir türlü bulamadık. Devletten yardım istedik, jandarma da günlerce arama yaptı ama yine izi yok. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’tan dilekçeyle yardım istedim. Devletimizden hala yardım bekliyorum. Kolunda annemin bir dal bileziği vardı. Aklıma başka şeyler geliyor. Köyümüz yakınlarında uçurum da yok, mutlaka bu işte başka bir iş var. Aile olarak psikolojimiz bozuldu ne yapacağımız bilmiyoruz. Hala kendi imkanımızla arıyoruz ama umudumuz iyice tükendi."

        CİNAYETE Mİ KURBAN GİTTİ?

        Annesinin kaçırılmış ya da cinayete kurban gitmiş olabileceğini öne süren Kadir Çetinkaya, bu konuda bilgisi olanların insanlık namına jandarma veya polise ihbarda bulunmasını istedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ