Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu: Feriştahı gelse bizi yıldıramaz

        Melis APAYDIN İDE-Ali Arda PERK-Yunus Emre ÇINAR/İZMİR

        CHP İzmir il örgütü, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar yemeğine katılmak için İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu hava alanında kalabalık grup karşıladı. İzmirlilere seslenen Kılıçdaroğlu, İstanbul'da katıldığı şehit cenazesinde kendisine atılan kurşunu kastederek, "Bize mermi atabilirler, bize kurşun sıkabilirler, bizim üstümüze gelebilirler, ama hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz. Hiç bir baskıya" dedi. Bu sözler üzerine partililer, "Feriştahı gelse bizi yıldıramaz" sloganı attı.

        YÜZLERCE PARTİLİ KARŞILADI

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası'nda şehit aileleri ve gazilere verilecek olan iftar yemeğine katılmak için saat 17.00'de havayoluyla İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu'nu havalimanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, belediye başkanları ve yüzlerce partili karşıladı. Adnan Menderes Havalimanı VIP girişi önünde toplanan partililer alanı parti bayrakları ve pankartlarla donattı. Üzerinde 'O atılan kurşun hepimize yanındayız Kılıçdaroğlu' yazılı pankartlar açan vatandaşlar sık sık "Feriştahı gelse bizi yıldıramaz" sloganları attı.

        İZMİR İYİ YÖNETİLİYOR

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak havalimanında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İzmir'de olmaktan son derece memnun olduğunu ifade eden CHP Lideri, "İzmir sadece bu bölgenin değil, sadece Türkiye'nin değil, aslında dünyanın gözbebeği. İzmir çok güzel yönetiliyor. Bütün eksiklerine karşı en iyi yönetilen illerimizden biri. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kredi notundan yüksek. O nedenle İzmir iyi yönetiliyor. Soruyu bir de Türkiye genelinde soralım. Türkiye iyi yönetiliyor mu? Sokaktaki vatandaştan tutun sanayicisine kadar akademisyeninden sanatçısına kadar ciddi kaygı var. Herkesin ortak sorusu Türkiye nereye gidiyor? Türkiye iyi yönetilmiyor, Türkiye iyi yönetilmiyor. Ülkede patates üreticisi ektiği ürünün karşılığını alamazsa, çiftçi ektiği ürünün karşılığı alamazsa, şehit cenazeleri gelirse, terör bir ülkenin başına bela olmuşsa, 6 milyon genç işsizlikle karşı karşıya ise o ülke iyi yönetiliyor denemez O zaman kendimize bu güzel günde bu Ramazan gününde şu soruyu sormalıyız. 14 yılda Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Eğer bu sorunun yanıtını kendi vicdanımızda sorgularsak Türkiye'ye demokrasiyi getirmiş oluruz" dedi.

        HERKES MUTLU HABERLER ALSIN

        Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu ülkenin caddesinde sokağında tarlasında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin işi, aşı olsun istiyoruz. Terör belasından arındırılmış bir Türkiye istiyoruz. Hükümet olmanın temel amacı da budur, insanların sorunun çözmek. Hükümet bırakın sorunları çözmeyi kendisi sorunun kaynağı haline gelmişse vay o ülkenin haline. Bu kadar karamsar bir tablo çizilir mi demeyin. Emin olun daha karamsarını çizmek istemedim daha karanlığı gündemimizde duruyor. Tüm uygar dünya bunun farkında. Seçimler olmamış gibi çalışıyoruz. Çünkü Türkiye'ye karşı insanımıza karşı sorumluluğumuz var. Cumhuriyeti yüceltmek istiyoruz, demokrasimizi derinleştirmek istiyoruz, herkesin aşı işi olsun istiyoruz. Herkes huzur içinde sofrasına otursun istiyoruz. Herkes mutlu haberler alsın istiyoruz tek amacımız bu."

        "BİZE KURŞUN SIKABİLİRLER"

        Basın açıklamasının ardından kendisini havalimanı önünde bekleyen partililere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sadece ve sadece bu güzel ülkede insanca yaşamak istiyoruz. Herkesin işi, aşı olsun istiyoruz. Bu güze ülkede Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri yaşasın istiyoruz. Sadece ve sadece bu güzel ülkede anneler çocuklarını okula güler yüzle göndersin istiyoruz. Meydanlarında fabrikalarında özgürce, alın teri dökerek gezmek istiyoruz. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm insanlarımızı kucaklamak istiyoruz. Bizim yüreğimizde kin nefret yok sadece ve sadece insan sevgisi var. Bize mermi atabilirler, bize kurşun sıkabilirler, bizim üstümüze gelebilirler, ama hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz" dedi.

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine partililer "Feriştahları gelse bizi yıldıramaz" diye slogan attı. Kılıçdaroğlu ise, "Feriştahları gelse bizi yıldıramaz, hiç endişe etmeyin.Yürekli olduğumuz sürece, cesur olduğunuz sürece omuz omuza yürüyeceğiz. Çağdaş uygarlığa ulaşan bir Türkiye için sağ olun var olun" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ