Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Öğretmenlerimizin başarı hikayeleri güç kaynağı oldu

        Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bazı bölgelerimizdeki terör eylemleri huzurlu eğitim ortamımızı bozmaya kalkışmışsa da öğrencilerimiz, idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin özverileriyle bu olumsuzlukları ortadan kaldıran başarı hikayelerini görmek, önemli bir güç kaynağımız oldu." ifadesini kullandı.

        Yılmaz, 2015-2016 eğitim öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, başarılı, huzurlu ve verimli bir yıl geçirildiğini belirtti.

        Öğrenci, öğretmen ve velilerle büyük bir ailenin mensubu olduklarına dikkati çeken Yılmaz, terör bölgelerinde eğitim gören öğrenciler ile görev yapan öğretmenlerin fedakarlıklarına değindi.

        Yılmaz, "Bazı bölgelerimizdeki terör eylemleri huzurlu eğitim ortamımızı bozmaya kalkışmışsa da öğrencilerimiz, idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin özverileriyle bu olumsuzlukları ortadan kaldıran başarı hikayelerini görmek, önemli bir güç kaynağımız oldu." değerlendirmesinde bulundu.

        Yeniliklere açık öğrenmenin uzun bir süreç olduğunun bilincindeki eğitim dünyasının mensupları öğretmen ve öğrencilerin, dinlenmeyi hakkettiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Yeni eğitim öğretim dönemine, dünyayla rekabet edebilecek motivasyon ve heyecanın yanı sıra bilginin, gelişmenin ve ilerlemenin bizi ulaştıracağı zirveye tırmanmanın umuduyla başlayacağız. Bu vesileyle öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizin huzurlu bir tatilin ardından okullarımızı şenlendirecekleri ilk ders zilini sabırsızlıkla bekliyor, iyi tatiller diliyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ