Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kartal'daki kazıdan cephanelik çıktı

        Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        İstihbarat birimleri, PKK'nın eylem hazırlığı kapsamında Diyarbakır Lice kırsalından İstanbul'a silah ve bomba düzenekleri gönderdiği bilgisine ulaştı. Çalışmalara başlayan Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube polisleri düzenekler ve silahın E.Ş. adlı kurye tarafından getirildiğini belirledi. Teknik ve fiziki takibe alınan E.Ş. önceki gün Fatih'te yakalandı.

        KURYENİN ÜZERİNDE ŞİFRELİ HAFIZA KARTI BULUNDU

        Kurye E.Ş.'nin üzerinde yapılan aramada bir mikro SD hafıza kartı bulundu. Şifrelenmiş olan micro SD kartın şifresi uzmanlar tarafından kırıldı. Daha sonra kart iki gün boyunca uzman polisler tarafından incelendi. Çözümü yapılan karttan krokiye ulaşıldı. İnceleme sonucu silah ve bomba düzeneğinin Kartal Aydos ormanlık alanında olduğu belirlendi.

        KAZI ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

        Krokideki noktaların birleştirilmesiyle silahların saklandığı nokta tam olarak tespit edildi. Bu tespit üzerine bu sabah kazı çalışması başlatıldı. Yapılan kazı çalışmasında 2 adet kalaşnikof, 1 adet uzi, 105 mermi, uzaktan kumanda ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda fünye ele geçirildi. Kış aylarında gömüldüğü belirlenen malzemeleri getiren E.Ş.'nin YDG-H İstanbul sorumlularından olduğu tespit edildi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen E.Ş. tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ