Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Bu hükümet ne yaptığını, ne yapacağını biliyor

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu hükümet icraat hükümetidir, atılım hükümetidir, bir reform hükümetidir. Bu hükümet ne yaptığını, ne yapacağını biliyor" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Fatsa İlçesi'ndeki Kültür Sarayı'nda sahur programına katıldı. 'Gönlümüz Bir, Soframız Bir' sahur programında Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a Ak Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, partililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler de eşlik etti.

        Sahurda bir konuşma yaparak Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları söyledi:

        "Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenler, bu birliğimizi dağıtmak isteyenler çeşitli vesilelerle Türkiye'ye karşı bir takım tertipleri sürdürüyorlar. Bunların en başında terör örgütleri üzerinden yapılan operasyonlar geliyor. Bu örgütlerin hepsinin kimler tarafından kullanıldığını nasıl yönlendirildiğini biliyoruz. Esas mesele terör üzerinden Türkiye'yi bölmek, esas mesele Türkiye'nin güçlü büyük bir ülke olmasına engel olmaktır. İşte bu sofralardaki dualarımız buna fırsat vermeyecek. Bizim bütün çabamız yeniden Türkiye'yi güçlü büyük bir Türkiye haline getirmek. Bütün çabamız budur. Bu hükümet bir icraat hükümetidir, bu hükümet bir atılım hükümetidir, bir reform hükümetidir. Türkiye'nin yarım kalmış meselelerini hızla tamamlayacağız. Türkiye'nin ekonomik olarak siyasi ve hukuki olarak önündeki programını inşallah harfiyen uygulayacağız. Bir ülkenin güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmesi yükselmesi yücelmesi için dört tane temel şarta ihtiyaç vardır. Bunlardan bir tanesi devlet millet kaynaşması, bir millet ayrı yerde devlet ayrı yerde olmaz. Milletin içerisinde olmayan validen, milletin içerisinde olmayan milletvekilinden, belediye başkanından, rektörden, hocadan, savcıdan, emniyet müdüründen bu memlekete artık hayır gelmez. İkincisi millet devlet kaynaşması. Üçüncüsü bu ülkenin siyasi ve iktisadi istikrar olacak, iki günde bir ayakları yalpalayan hükümet olmayacak. Dördüncüsü ne yaptığını ve ne yapacağını bilen bir hükümet. Sizin hükümetiniz ne yaptığını ve ne yapacağını biliyor. Türkiye'nin 2023'e kadar nereye geleceğini, bunun sağlanması için hangi aşamaların süratle geçilmesi gerektiğini biliyoruz."

        Sahur programı Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ