Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Amanos operasyonunda yaralanan Yarbay Yakup Kutman'a protez bacak takılacak

        Hatay'daki Amanos Dağları'nda bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik arama- tarama yaparken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Özel Kuvvetler Tabur Komutanı Yarbay Yakup Kutman'ın bacakları kesildi. Ankara GATA'ya nakledilen Erzurumlu Yarbay Kutman'a, burada protez bacak takılacak. Silah arkadaşlarının anlatımına göre, kahraman Yarbay Kutman, sağlık ekibinin ilk müdahalesi sırasında görevlilere kolaylık sağlamak için parçalanmış bacaklarını elleriyle kaldırma metanetini gösteriyor.

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik yapılan temizlik harekatının tamamlanmasının ardından Özel Kuvvetler Taburu ile Hatay'a geçen Yarbay Yakup Kutman, 12 Eylül 2016 günü Amanos Dağları'nda arama- tarama çalışmaları yaparken haince tuzağa düştü. PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu, birlik komutanı Yarbay Kutman ağır yaralandı. Ayaklarından ağır darbe alan Yarbay Kutman, kan ve acıya aldırış etmeden silah arkadaşlarına son talimatını verdi. Silah arkadaşlarının sosyal medyada yaptıkları paylaşımına göre Yarbay Kutman, acısını hiçe sayıp, "Kimse bana yaklaşmasın. Emniyetinizi alın. Ahmet siz kuzeyi, Musa siz aşağı yamaçları..." dedi.

        Yine silah arkadaşlarının anlatımına göre, kahraman Yarbay Kutman, sağlık ekibinin ilk müdahalesi sırasında görevlilere kolaylık sağlamak için parçalanmış bacaklarını elleriyle kaldırma metanetini gösteriyor.

        Askeri helikopterle Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Kutman'ın iki bacağı diz üstünden kesildi.

        44 yaşında gazi olan Yarbay Kutman, olayın ertesi günü, birliğindeki silah arkadaşlarına moral vermek için, "Arkadaşlara selam söyleyin. Ben iyiyim" diye haber gönderdi.

        Ankara'da oturan öğretmen eşi Dilara Gülşah ve tek çocuğu 12 yaşındaki Arif Alptuğ Kutman da Adana'ya giderek, aylardan beri süren hasretliği bitirdi. Yarbay Kutman tedavisi süresince ise ziyaretine gelenlere, "Vatan sağ olsun. Her şey düzelecek, her şey iyi olacak" dedi.

        Özel Kuvvetler Tabur Komutanı Yarbay Yakup Kutman'ı Adana'daki hastanede ziyaret eden Hatay Valisi Ercan Topaca da izlenimlerini şöyle aktarıyor:

        "Gazimiz Yarbay Yakup Kutman'ı ziyaret ettim. Çok güçlü imanı ve engin vatan sevgisi ile dimdik ayakta. Yüce Rabbimizden acil şifalar dilerim."

        Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde Belediye'den emekli olan babası Mehmet Kutman'a ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğü için oğlunun gazi olduğu henüz bildirilmedi.

        Adana'dan ambulans uçakla 12 Haziran günü akşam üzeri Ankara'ya getirilerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) nakledilen Yarbay Kutman'ın tedavisi burada sürdürüldü. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten uzmanlar, Yarbay Yakup Kutman'a protez bacak takılacağını söyledi.

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılcahamam'da çekilen bir fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde kapak fotoğrafı yapan Yarbay Kutman, Şems-i Tebrizi'nin "Hayatta her şey olabilirsin. Fakat mühim olan hayatın içinde 'insan' olabilmektir" özdeyişini de paylaştığı görüldü.

        İstanbul'da oturan Neslihan Arzu Keteci de kuzeninin eşi olan Yarbay Kutman için şunları yazdı:

        "Pencereden baktığımızda güneşi esirgemiyor sa gökyüzü, birileri yaşadığımız günlerin bedelini ödediği içindir. Çok üzdün bizi Yakup Kutman dostum. 'Dostum' kelimesi seninle güzel. Dualarımız ve yüreğimiz seninle. Şerefli Türk Ordusunun vatanına, bayrağına aşık bir neferi Yarbay Yakup Kutman. Senin bu vatan için yaptıkların ve yapacaklarının yanında bizler sadece kardeşlerin olarak yanında sana destek olabiliyoruz o kadar. Yakup can sen hepimizden güçlü ve gözü karasın. Bu zor günler geçecek inşallah."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ