Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Aşırı sıcaklar vatandaşları bunalttı
        1

        Denizli'de 40 dereceye ulaşan hava sıcaklığı nedeniyle, serinlemek isteyen bazı çocuklar, soluğu süs havuzlarında aldı.

        2

        Bazı çocuklar hijyenden yoksun süs havuzlarında serinlemeye çalışırken, bazıları ise yüzme havuzları ve su parklarında eğlencenin tadını çıkardı.

        3

        Kent merkezinde 40 dereceye ulaşan hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkiliyor. Yaşlı vatandaşlar evlerinden çıkmazken, sokağa çıkanlar ise güneşten kaçarak gölge yerleri tercih ediyor.

        10

        İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi illeri pazartesi günü Kuzey Afrika'dan gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisiyle kavrulacak.

        11

        Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, pazartesi mevsim normallerinin 10 derece üstünde 41 derece sıcaklığa ulaşacak. Kentte, sıcaklığın en son 1982 ve 2007 yıllarında 41.3 dereceye ulaştığı öğrenildi.

        12

        Turizm kenti Antalya'da hava sıcaklığı öğle saatlerinde gölgede 39 dereceye ulaşırken, deniz suyu sıcaklığı 24 derece ölçüldü.

        13

        Yüzde 17 nem oranıyla birlikte hissedilen sıcaklık gölgede 41- 42 derece oldu.

        14

        Sıcaktan bunalan yörede oturanlar ve turistler, sahil ve havuzlara akın etti. Tatilcilerin tercihi Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı olurken, turistler genellikle otellerin havuzlarıyla su parklarını seçti.

        15

        Bunaltan sıcakta suda serinlik arayan tatilciler, uzun süre deniz ve havuzlardan çıkmadı.