Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Muhalefet, tüzük kurultayını genel başkansız topluyor

        Saliha ÇOLAK/GAZETE HABERTÜRK

        MHP’de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı topluyor. Büyük Anadolu Oteli’nde bugün gerçekleştirilecek kurultayda Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak. Kurultayda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye davet edilecek. Ancak, Bahçeli dahil genel merkezden kimse kurultaya katılmayacak. Muhalifler iç tüzüğü değiştirebilirse ardından seçimli olağanüstü kurultay kararı alınacak.

        Kurultayda ilk olarak divan oluşacak. Adaylardan Meral Akşener’in önerdiği isim olan eski genel başkan adaylarından Musavvat Dervişoğlu’nun divan başkanı olması bekleniyor. Ardından Bahçeli, konuşma için kürsüye davet edilecek. Salonda olmadığı anlaşılınca da yerine kimsenin gelip gelmediği sorulacak. Genel başkan ve MHP Genel Merkezi kurultaya katılmayacak. Daha sonra kurultayda tüzük değişikliği gerçekleştirilecek.

        10 TEMMUZ KARARI

        Muhalifler, 595 delegenin katılması durumunda kurultayın yapılabileceğini, tüzüğün de katılımcıların salt çoğunluğunun oyuyla değişebileceğini belirtiyor. Seçimli olağanüstü kurultay kararı alınması konusunda muhaliflerin netleşmiş bir pozisyonu bulunmuyor. Akşener dışındaki diğer adaylar, önceki akşam iftarda buluşup 10 Temmuz’da genel merkezin kurultayına gitme kararı aldı. Akşener’in, bu iftara katılmadığı için 10 Temmuz tavrı bilinmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ