Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan:Milli takımımızın kaptanını yuhalamaktan utanmıyor musunuz?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli takımımız Avrupa Şampiyonası'nda. İlk iki maçta takımız ne yazık ki üst üste iki mağlubiyet aldı. İkinci maçta tribünlerden bugüne kadar göklere çıkardığımız takım kaptanımıza karşı yapılan tezahüratları ben hiçbir şeyle izah edemiyorum. Bugüne kadar, bu kardeşimiz bu milli takımda oynamış, hep takdir etmişiz. Yani bir anda ne oluyor da 'dışarı çık' diye bu tür tezahüratlar, yuhlamalar vesaire. Peki utanmıyor musunuz ya?" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da sanatçı ve sporcularla iftar programında konuştu.

        "MİLLETE HUSUMET İÇİNDE KENDİNE SANATÇI DİYEN BİR KESİM VAR"

        Erdoğan, "Ülkemizde adeta kendi ülkesine, kendi milletine husumet içinde olan ve kendilerine sanatçı diyen, aydın diyen bir kesimin de var olduğunu üzüntüyle görüyoruz. Hatta bu kesim, sanat ve spor camiasının önemli bir bölümünü de baskısı ve tasallutu altında tutuyor. Bunların gözlerini öylesine bir nefret bürümüş ki milli ve yerli duruş sahibi sanatçılarımızı, sırf bu onurlu tavırlarından dolayı linç etmeye kalkıyorlar. Teröristlere destek verirken çok cesur ve istekli olan bu kesim, konu ülkenin ve milletin birliği, beraberliği, kardeşliği olduğunda, hemen işi slogana ve yalana döküyorlar. Bu tavrın sanatla, sanatçılıkla bir ilgisi yoktur." diye konuştu.

        "MİLLİ TAKIMIMIZIN KAPTANINI YUHALAMAYA UTANMIYOR MUSUNUZ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğrusu ben bu ülkenin bir cumhurbaşkanı olarak buna çok üzüldüğümü açık ve net söylemek isterim. Milli takımımız Avrupa Şampiyonası'nda. Ve bu Avrupa Şampiyonası esasında, ben buna tabii ki bir yerde de talihsizlik diyorum. Farklı yaklaşımlar olabilir, herkesin düşüncesi saygındır. İlk iki maçta takımız ne yazık ki üst üste iki mağlubiyet aldı. İkinci maçta tribünlerden bugüne kadar göklere çıkardığımız takım kaptanımıza karşı yapılan tezahüratları ben hiçbir şeyle izah edemiyorum. Bugüne kadar, bunca zamandır, bu evladımız, bu kardeşimiz bu milli takımda oynamış, hep takdir etmişiz, hep alkışlamışız. Yani bir anda ne oluyor da 'dışarı çık' diye bu tür tezahüratlar, yuhlamalar vesaire. Peki utanmıyor musunuz ya? Öbür tarafta İspanyol geliyor, sarılıp kucaklayıp Barcelona'daki arkadaşını, Atletico Madrid'deki arkadaşını orada teskin etmeye çalışıyor. Ve siz orada yuhalıyorsunuz." diye konuştu.

        "TERİM VE KIZINA SOSYAL MEDYADA YAPILANLAR KABUL EDİLEMEZ"

        Fatih Terim ve kızına sosyal medyada yapılanların kabul edilemez olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öbür tarafta bakıyorsunuz, bugüne kadar başarılarıyla övdüğümüz bir teknik direktöre ve onun kızına ve açık konuşuyorum hamile olan kızına sosyal medyada yapılanları, ben bir baba olarak asla kabul edemem. Bunlar çok ciddi edepsizliktir, terbiyesizliktir. Bu milletin ne kültüründe vardır, ne ahlak anlayışında vardır, ne edebinde vardır. Böyle birşey yoktur, böyle birşey olamaz. Sporda galibiyet ile mağlubiyet eşittir. Bunu böyle bileceksin, yeri gelir galibiyetler arka arkaya gelir ama mağlubiyet de gelir. Dünyanın en güçlülerinin neler yaşadığını görüyoruz." şeklinde konuştu.

        "SİZDEN ÇOK BÜYÜK BEKLENTİLERİM VAR"

        Sanatçıların da siyasetçiler kadar toplumu etkileme gücü olduğunun altını çizen Erdoğan, "Siyasetçilerin attıkları her adım, ağızlarından çıkan her söz yakından takip edilir. Halbuki sanatçıların ve sporcuların toplumu etkileme gücü, siyasetçilerden daha az değildir. Bu konuda sizlerden çok büyük beklentilerim olduğunu özellikle belirtmek isterim. Sanat ve spor konusu artık ciddi bir eğitim, ciddi bir birikim, disiplinli bir çalışma işi haline gelmiştir. Bu işlerin tesadüflere bağlı olduğu, sokakların öğütücü çarkları arasından kurtulup kendini ispat edebilenlerin sanatçı veya sporcu olduğu dönem, yavaş yavaş geride kalıyor." dedi.

        FİRUZAĞA OLAYI İLE İLGİLİ

        Konuşmasında Firuzağa'daki gerginliğe de değinen Erdoğan, "Olaya karışanlar tespit edildi, çoğu da yakalandı. Benim asıl üzüldüğüm husus, bu tatsız hadise yüzünden Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır. Ramazan günü sokaklara taşan bu tarz bir etkinliğe kalkışmak ne kadar yanlışsa buna kaba güç kullanarak müdahale etmek de o kadar yanlıştır. Burada iki taraf da hatalıdır. Kendi milletinin, kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar ve buna demokratik olmayan bir tepkiyle mukabele edenler, yol açtıkları arbedeyle maalesef misafirperverliğimize gölge düşürmüşlerdir." ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ