Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Plakçı saldırısıyla ilgili 3 şüpheli serbest bırakıldı

        Müslim SARIYAR / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Beyoğlu’nda Velvet Indieground Record adlı plakçı dükkânına saldırıda bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüpheli serbest kaldı. Şüphelilerden biri ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest kaldı.

        Adliyeye sevk edilen Duygu B. ve Selim T. ise sorgularının ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen Duygu B. ifadesinde, olay akşamı iftara 10 dakika kala eve gittiğinde eşinin kendisine “kaldırımı işgal eden bir grubun bebek arabasıyla geçmesini engellediğini, bir kişinin önüne tükürdüğünü ve bebek arabasının tekerine tekme attığını” söylediğini iddia etti. Duygu B. “Eşime yapılanlar nedeniyle sinirlendim. Olayın olduğu yere yalnız gittim. İşyerinin önünde 50-60 kişilik bir grup vardı. Dükkânın içinden müzik sesi geliyordu. İçerideki kalabalık alkol tüketiyordu. ‘Gündüz buradan eşim geçememiş, hakarette bulunulmuş. Burası bir mahalle’ dedim. Gruptaki şahıslardan biri ‘Beğenmiyorsanız gidin’ diyerek küfür etti. Beni dükkânın içine doğru itelediler. İçeride bulunan işyeri sahibine anlattım ve müziği kapatmasını istedim. Kendisini dışarı çıkararak ortamı göstermek istedim. Dışarı çıkınca ortalık karıştı. Daha sonra yaşananları hatırlamıyorum” diye konuştu.

        Olayın diğer şüphelisi Selim T. ise Duygu B.’nin çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek, olay yerine yakın bir yerde kendi işyeri olduğunu, iftar sonrasında caddede yürürken bir şahsın küfrettiğini duyduğunu, karşılıklı itiştiklerini, şahsın üzerindeki tişörtü yırttığını söyledi. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından savcı, şüphelilerin serbest bırakılmalarına karar verdi. Selim T.’nin daha önceden poliste basit yaralamadan kaydı olduğu öğrenildi.

        ‘İÇERİ GİRİP BİZİ DARP ETMEYE BAŞLADILAR’

        Saldırıda darp sonucu kafasından yaralanan Yazılım Mühendisi Bülent Tuğrul Y. (26) ve olayı yara almadan atlatan arkadaşı Bilgisayar Mühendisi Mutlu Emre Y. (30) de olayın ardından emniyette ifade verdi. Bülent Tuğrul Y.’nin polise verdiği ifadesinde, “Ben ve Mutlu o mekâna müzik albümü tanıtımı için gittik. Bir süre sonra dışarıdan gelen bir grup içeri girip bizi darp etmeye başladı. O sırada sürekli bağırıyorlardı. Ondan sonra mekândan kaçtılar” dediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ