Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dünya Mülteciler Günü 20 şehirde kutlanacak

        TOG ve UNFPA ortaklığıyla yürütülen Genç Mültecileri Destekleme Projesi kapsamında 20 Haziran 2016 Pazartesi Ankara’da bir sergi açılışı ve 20 şehirde barış etkinlikleriyle Dünya Mülteciler Günü’nü kutlayacak.

        Açılışta UNFPA Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, TOG Genel Müdürü Jülide Erdoğan ve fotoğraf çeken gençlerden Eyat El-Emin,Nur El-Rıslan, Ahmet El-Hayel,Nesibe Bengül Çıplakve Abdurrahman Açıkgöz de bulunacak.

        GENÇLERİN KENDİ OBJEKTİFİNDEN: ‘’MÜLTECİLERİN TÜRKİYE’DEKİ YAŞAMLARI’’ FOTOĞRAF SERGİSİ

        Sergideki fotoğrafların tümü Genç Mültecileri Destekleme Projesi gönüllüsü 18-30 yaş arası gençler tarafından fotoses yöntemiyle 2015-2016 yılında çekildi. Hatay’da çekilen fotoğrafların hikâyeleri de gençlere ait.

        Dünya Mülteciler Günü’nde Barış Zamanı:

        Kalıcı barışı sağlamak için beraber çaba sarf etmenin gerekliliğini anlatmak isteyen TOG, Barış Zamanı Eğitsel Kutu Oyunu aracılığıyla gençler ve çocuklarla 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nde de barışı konuşuyor. Barış Zamanı Eğitsel Kutu Oyunu bilinen birçok oyunun aksine, oyuncuların birbirlerine karşı değil, oyuna karşı dayanışarak kazanmaları üzerine inşa edilmiş bir oyundur.

        Türkiye’nin barış temalı ilk eğitsel kutu oyunu olan Barış Zamanı, Toplum Gönüllüsü gençlerin öncülüğünde, 2012 yılından bugüne kadar 20 binden fazla kişi ile oynandı. 2015 yılından itibaren UNFPA ve TOG ortaklığıyla yürütülen Genç Mültecileri Destekleme Projesi kapsamında Arapça’ya da çevrilen oyun, mülteci çocuklar ve gençlerle de barış konuşmaya alan açan önemli bir araç haline geldi.

        20 Haziran’da 20 şehirde gençler, Barış Zamanı Eğitsel Kutu Oyunu’nu parklarda, bahçelerde, evlerde, sokaklarda, okullarda, işyerlerinde oynatarak “barış”ı konuşmaya devam edecek.

        “MÜLTECİLERİN TÜRKİYE’DEKİ YAŞAMLARI FOTOĞRAF SERGİSİ” AÇILIŞI

        Tarih: 20 Haziran 2016 Pazartesi

        Yer: Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi- Ankara

        Saat: 14.00

        DÜNYA MÜLTECİLER GÜNÜ HAKKINDA:

        Birleşmiş Milletler (BM), 2001 yılında 20 Haziran gününü Dünya Mülteciler Günü olarak kabul etti.

        "Dünya mültecilerini, cesaretleri ve umutlarını kaybetmemeyi başarmış olmaları nedeni ile kutlamak" amacı güderek ilan edilen bu günde hükümetler, uluslararası kuruluşlar; bütün insanlığa çağrı yaparak mültecilerin karşılaştıkları sorunları gündeme getirmeyi çözümler aramayı amaçlayan etkinlikler düzenliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ