Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bismil-Savur Karayolu'na tuzaklanan bomba imha edildi

        Diyarbakır'ın Bismil ile Mardin'in Savur İlçesi arasındaki karayolunda PKK'lılar tarafından tuzaklanan ve 300 kilo amonyum nitrat, 6 mutfak tüpü ile güçlendirilen el yapımı patlayıcı, askerlerin yaptığı yol kontrolleri sırasında bulunurak imha edildi.

        Halkın sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını sağlamak amacıyla, güvenlik güçlerinin Bismil-Savur Karayolu'nda yaptığı patlayıcım madde arama ve kontrolleri sırasında, Aralık Mahallesi yakınlarında PKK'lıların yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı bulundu. İmha edilen patlayıcı ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

        "Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz etkilenmektedir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması, güvenlik güçlerine yapılacak olası eylem ve saldırıları önlemek maksadıyla her türlü tedbir alınmaktdır. Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Bismil-Savur karayolu üzerinde bulunan Aralık Mahallesi mevkiinde yapılan kontrolde yol kenarında menfez içerisine yerleştirilmiş vaziyette; menfezin içerisinden menfez dışına kadar yaklaşık 50 metre kablo düzenekli 6 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü, toplam 16 adet birleştirilmiş pil bloğu, 1 adet uzaktan ateşleme amacı ile kullanılacak telsiz, 1 adet muhtemel 'TOL' serisi devre kartı, tüplerin içerisinde 300 kilogram amonyum nitrat ile hazırlanmış aktif halde el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. El yapımı patlayıcı düzeneği yola zarar vermemek, vatandaşların ulaşımına engel olmamak amacıyla patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli bir şekilde yerinden alınarak boş bir arazide patlatılarak, imha edilmiş, patlama sonrası herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere artan bir azim ve kararlıkla devam edilecektir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ