Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çilem Doğan serbest bırakıldı

        Adana'da kocası tarafından şiddete maruz kalıp, fuhşa zorlanan ve yargılandığı davada 15 yıl hapse mahkum edilen bir çocuk annesi Çilem Karabulut, 50 bin TL'lik kefaletle serbest bırakıldı.

        Dosya Yargıtayda karara bağlanınca Karabulut için 'adli kontrol şartı' uygulanacak. Karabulut'un avukatı İsa Ayanoğlu, "Bu bir beraat kararı değil, tahliye kararı. Yargıtay'ın vereceği karar, Çilem'in özgürlüğünü belirleyecek" dedi.

        Adana'da kendisine şiddet uygulayıp, fuhşa zorladığı ve 'ilk aşkım' dediği 33 yaşındaki Hasan Karabulut'u öldürme suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Çilem Karabulut, 50 bin TL'lik kefaletle serbest bırakıldı. Bir çocuk annesi Karabulut, yaklaşık bir yıl sonra 'adli kontrol şartı' ile özgürlüğüne kavuşurken, davada son sözü Yargıtay söyleyecek.

        YAKLAŞIK BİR YILDIR CEZAEVİNDE

        Olay, 8 Temmuz 2015 tarihinde merkez ilçe Seyhan'a bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre; kendisini dövüp, fuhşa sürüklemek istediği 33 yaşındaki eşi Hasan Karabulut'u tabancayla öldüren bir çocuk annesi Çilem Karabulut, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Karabulut hakkında da 'yakın akrabayı öldürme' suçundan hakkında Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' istemiyle dava açıldı. Karabulut, yargılandığı davada da 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

        Yargılandığı mahkeme tarafından, 'muhalefet şerhi' koymuştu. Maden, cinayetten önce yaşanan olaylar sonrasında Karabulut'un verdiği beyanlar, suç sonrasındaki söz ve davranışları, tanıkların ifadelerinin yanında Emniyet'ten gönderilen Hasan Karabulut'un suçtan önceki soruşturmalarını göz önüne alındığında Çilem'in eyleminin 'meşru müdafaa' sınırları içinde değerlendirilip, 'adli kontrol şart' uygulanması gerektiğini savunmuştu.

        Çilem Karabulut'un avukatı İsa Ayanoğlu, davanın görüldüğü Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Ayanoğlu, söz konusu başvurusunda müvekkili için tahliye talebinde bulunmuş, buna gerekçe olarak da Mahkeme Başkanı'nın 'muhalefet şerhi' ve Yargıtay'ın bozma kararı vermesi halinde Karabulut'un 3-4 yıl boşa hapis yatacağı ihtimalini ortaya koymuştu.

        Bu talebi yerinde gören mahkeme heyeti, Ayanoğlu'nun başvurusu üzerine Çilem Karabulut için 50 bin TL'lik kefalet belirledi. Söz konusu paranın ödenmesiyle birlikte Karabulut, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kadın Cezaevi'nde tahliye edilmesi bekleniyor. Kararı değerlendiren İsa Ayanoğlu, "Bu karar, şiddet gören kadınlar adına önemli bir zaferdir." yorumunu yaptı.

        HUKUK MÜCADELEMİZİ KAZANDIK

        İsa Ayanoğlu, açıklamasının devamında da şu görüşleri dile getirdi; "Bir erkek olarak, mazlum ve mağdur olan kadınların yanında olmaktan hem vermiş olduğumuz bu hukuk mücadelesinde başarıya ulaşmış olmaktan çok mutluyum. Umarım Yargıtay bu kararı esastan da bozar ve dosya beraatla boşar. Çünkü bu bir beraat değil, tahliye kararıdır. İnşallah beraat kararı da Yargıtay'ın bozmasıyla ortaya çıkacak."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ