Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bitlis'te polis ekibine saldıran teröristler etkisiz hale getirildi

        Meral YILDIZ/VAN

        Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde polis kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmada 3 PKK'lı terörist öldürüldü, 2 vatandaş hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı. Van'ın Çaldıran ilçesinde de mayıs ayında yola bombalı tuzak kuran 2 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

        PKK'lı teröristler Tatvan-Van karayolu üzerindeki Çağlayan Mahallesi girişinde bulunan polis kontrol noktasına sabah saat 10.00 sıralarında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Çatışma sırasında bölgeden geçen 2 vatandaş yaşamını yitirdi 2 kişi de yaralandı. Çatışma sonrası kaçan 1'i yaralı 2 PKK'lıyı yakalamak için çalışma başlatıldı. Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

        Olay yerinde açıklama yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Hayatını kaybeden ve yaralan vatandaşlarımız nedeniyle çok üzüntülüyüz. Polis arkadaşlarımıza ve diğer güvenlik güçlerimize çok şükür hiç bir şey olmadı. Polis noktasındaki arkadaşlarımızın fark etmesi üzerine ellerinde lav silahı, roketatar, el bombaları ve uzun namlulu silahlar olduğu halde sadece, el bombası ve uzun namlulu silahlar kullanabilmişlerdir" dedi.

        VAN'DA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

        Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Van'da 2 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamada "Van Çaldıran'da icra edilen operasyonda, 24 Mayıs 2016 tarihinde Çaldıran-Doğubayazıt yoluna el yapımı patlayıcı döşeyen ve 16 Haziran 2016 tarihinde yolu keserek 5 TIR'ı yakan teröristlerden olduğu değerlendirilen iki bölücü terör örgütü mensubu, beraberlerinde 2 kalaşnikof piyade tüfeği, sekiz Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 252 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el bombası, iki el telsizi, bir kamera ve bir dürbünle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ