Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İETT’deki evcil hayvan krizine İBB, inceleme başlattı

        GAZETE HABERTÜRK

        Sık sık bu sayfalarda gündeme getirdiğimiz toplu taşımaya evcil hayvanların alınmaması krizine önceki gün bir yenisi daha eklendi. Metrobüse tasmalı olan evcil hayvanıyla binmek isteyen bir vatandaş iddiaya göre darp edilerek metrobüsten çıkarıldı. Olayın sosyal medya üzerinden de büyümesiyle İBB olayla ilgili inceleme başlattı...

        Hayvanseverler evcil hayvanlarıyla toplu taşımaya binemediklerinden İETT ve İBB Beyaz Masa'ya yüzlerce şikayet geliyor. Sosyal medya üzerinden de keza sık sık şikâyetler vatandaşlar tarafından dile getiriliyor.

        17 Haziran’da da iddiaya göre metrobüste bir evcil hayvan krizi yaşandı. Sema adlı bir hayvansever tasmalı küçük ırk köpeği ile metrobüse binmek istedi, güvenlik görevlileri kendisine engel olunca bunun yasal hakkı olduğunu söyleyerek turnikeden geçti ama diğer bir metrobüse binerken aynı güvenlik görevlilerince darp edilerek indirildi.

        Seçkin Kayrak sosyal medyada arkadaşı Sema ve köpeğinin fotoğrafını paylaşarak hastanede olduğunu yazınca ünlü sanatçı Akasya Asıltürkmen Twitter’dan harekete geçti. Kendisinin de benzer bir olayla karşılaştığını ve toplu taşımaya alınmadığını ama bunun yasal hakkı olduğunu söylemesi ve olayı referans göstermesi üzerine İBB olayla ilgili inceleme başlatarak sosyal medyadan, “Darp iddiası ile ilgili incelemeler devam ediyor. Personelimiz hiçbir vatandaşa kaba davranış sergileyemez. Kafese sığacak dostlarınızla seyahat edebilirsiniz. Aksi bir durumda bizimle iletişime geçebilirsiniz. Amacımız canlı dostlarınızla özgürce ulaşım sağlayabilmeniz yönündedir” dedi.

        İETT ise konuyla ilgili, “Şoförlerimiz eğitimleri kapsamında tüm bilgilere sahip. Hangi durumlarda evcil hayvanlar alınır hangi durumda alınmaz biliyorlar. Tasmalı ve kafesindeki hayvanlarla vatandaşlarımız seyahat edebiliyorlar. Vatandaşlarımızın evcil hayvanlarıyla seyahatleri şoförlerin inisiyatifinde değil. Yolcu Hakları Bildirgemiz’de evcil hayvanlarla ilgili karar açıkça belirtiliyor. Konuyu araştırıyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ