Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da avukatın adı kullanılarak yapılan dolandırıcılığa suç duyurusu

        Hayati ARIGAN / İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi veren avukat Cenk Çalımlı, adının kullanılarak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığını belirterek şikayetçi oldu.

        İddiaya göre, İsmail K.'nın cep telefonuna "sağlık sigortası borcundan dolayı" icra takibi başlatılacağı yönünde avukat Cenk Çalımlı'nın adının kullanıldığı bir kısa mesaj geldi. Mesajdan şüphelenen İsmail K., avukat Çalımlı'nın telefonuna ulaşarak durumu aktardı. Çalımlı mesajın dolandırıcılık yapan bir örgüt tarafından gönderilmiş olabileceğini belirterek, İsmail K.'yı para ödememesi için uyardı. Hangi numaradan gönderildiği belli olmayan ve gönderen kısmında "Salay Med" yazan mesajda şunlar yazıyordu:

        "Av.Cenk Çalımlı gecikmiş olan sağlık sigortanızın borcundan dolayı 3401 TL yasal işlemler başlatılacaktır. Gün içerisinde dönüş yapmamanız durumunda indirim sağlanacaktır. Son ödeme tarihi 17/06/2016 dır. İrtibat tel:05531569542"

        Avukat Cenk Çalımlı adı ve soyadı ile avukatlık ünvanını dolandırıcılık amacıyla kullanan kişiler hakkında şikayetçi oldu. Avukat Çalımlı savcılığa verdiği ifadesinde, "Önce Uşak'tan sonra da Tekirdağ'dan bir kişi arayarak haklarında icra takibi başlatacağımı söylediler. Bana mesajı okuyunca olayın dolandırıcılık olduğunu belirterek kesinlikle para ödememeleri konusunda uyardım" dedi.

        İnternette yer alan şikayet sitelerinde ise aynı mesajın yüzlerce kişiye gönderildiği, 3 bin 401 TL'lik borcu dolandırıcıların 700 TL'ye kadar indirildiği belirtildi. İstanbul Barosu'nun geçtiğimiz yıl ise avukatları bu yöndeki dolandırıcılık konusunda uyarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ