Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da milyon dolarlık gasp!

        Müslim SARIYAR / İSTANBUL

        Silahlı gasp olayı İstanbul Bakırköy'de meydana geldi. Tanınmış üst düzey bir şirketin Kazakistan distribütörü olan Özbek iş adamı Orabeg Ergasov, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gümrükten 1 milyon 900 dolar para çekti. Üç kişinin kendisini takibe aldığını fark etmeyen Ergasov, aracına bindi. Araçla iş adamına yönelik takibi sürdüren 3 gaspçı, Ataköy yan yola gelindiğinde silahlı soygunu gerçekleştirdi. Kullandıkları araçla iş adamı Ergasov'un otomobilinin önünü kesen silahlı 3 gaspçı, 3 el ateş etti. Gaspçılar, öldürmekle tehdit ettikleri Ergasov'un yanında bulunan ve şirket parası olduğu iddia edilen 1 milyon 900 bin dolar (yaklaşık 6 milyon lira) alarak kaçtı.

        ATEŞ EDİP DURDURDULAR

        Ergasov'un şikayeti üzerine olay yerine Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri olay yerine gitti. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Orabeg Ergasov, ifadesi alınmak üzere Bakırköy Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Ergasov ifadesinde, "Firmama ait 1 milyon 900 bin doları çekerek yola çıktım. Olay yerine geldiğimde arkamdan gelen ve daha önceden fark etmediğim araç içerisinde bulunan 3 kişi durdurmak istedi. Peşinden de 3 el ateş ettiler. Bunun üzerine durunca da içinde para olan çantamı gasp ederek kaçtılar" dediği öğrenildi.

        OLAY YERİNDE TABANCA VE CEP TELEFONUNU DÜŞÜRDÜLER

        Olay yerinde inceleme yapan polis, yabancı plakalı otomobille kaçan soygunculara ait glock marka tabanca ve cep telefonu buldu. Parmak izi incelemesi yapılan tabanca, emniyet müdürlüğüne götürüldü. İncelenen cep telefonu kayıtlarından polis U.A isimli bir kişiye ulaştı. U.A. sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

        OTOMOBİLİ MERTER'DE TERK ETMİŞLER

        İncelenen kamera kayıtlarından soyguncuların olayda kullandıkları aracı Merter'de bırakıp kaçtıkları öğrenildi. Soyguncuların tabancayı ve cep telefonunu durdurmak istedikleri taksicinin direnmesi üzerine düşürdükleri, bulamayınca da paniğe kapılarak kaçtıkları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ