Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Oktay Vural: MHP içinde siyaset yapmaya devam edeceğim

        MHP milletvekili Oktay Vural, "MHP milletvekillerinin de bundan önce olduğu gibi ben de milletvekili olarak bu şuur içinde MHP içerisinde siyaset yapacağımdan herkesin emin olması gerekir" dedi.

        MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP'deki milletvekillerinin AK Parti'ye transfer edileceği ve MİT'in muhalif milletvekilleri için araştırma yaptığı yönündeki açıklamalarını eleştirerek, "MHP milletvekillerini MİT diyerek şantajla korkutmak, sindirmek bir genel başkana düşmez bizim pabuç ve irade bırakacağımız hiçbir yapı ve unsurda olmadığımızı bilmelidir. MHP siyasi tarihinde Güneş Motel sicili olmamış ve olmayacaktır" dedi.

        "MHP'DE BİR KOPUĞA DOĞRU SÜRÜKLENMESİNE YOL AÇMASI MÜMKÜN DEĞİL"

        MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural, TBMM'de yaptığı basın toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programının canlı yayınında söylediği 'MHP'deki 15-16 milletvekilinin AKP'ye transfer edileceği duyumu var. MİT muhalif milletvekilleri için araştırma yapıyor' sözlerine tepki gösterdi.

        Vural, şöyle konuştu:

        "MHP'nin bu dönem içinde güçlenerek geleceğe aşınması konusundaki değerlendirmelerin bir başka parti tarafından bir fırsat olarak değerlendirmesi ve algı operasyonu yapılması asıl hedefinin ülkücü dava olduğunu ortaya koymaktadır. Dedikodularla siyaset yaparak açıkçası kime hizmet ettiklerini bilmelidir. MHP'nin davasını bilmeyecek kadar bu konuda bilgisiz olduklarını ortaya koymaktadır. MHP 47 yıllık siyasi geçmişini şerefli şekilde sürdürmektedir. Hiçbir tutum politikasının MHP'de bir kopuğa doğru sürüklenmesine yol açması mümkün değildir. Buna kimsenin izin vermesi mümkün değildir. Herkes bu şuur içinde hareket ediyor ve edecektir. Vazgeçecek hiçbir insanımız, dava arkadaşımız yoktur. Ne söyleyecekse yapılacaksa MHP'nin geleceği ve birliği için olur. Bu konuda algı oluşturanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. MHP milletvekilleri bu şuurlu temsilin farkındadır. Algı oluşturmak MHP içinde fay hatlarını derinleştirmek oyunlarının hepsi bozulmaya mahkumdur. MHP olarak ülkücü ve milliyetçi hareketin hali, arayışı, geleceği de MHP'dedir ve öyle olacaktır. Yeni Türkiye adı altında milleti beka zemininden uzaklaştıranlara izin vermeyecektir MHP iradesi. Bundan önce olduğu gibi bende bir milletvekili olarak bu şuur ve şerefle siyaset yapmaya devam edeceğimden herkesin emin olması gerekmektedir. MHP'nin birliğini ve duruşunu bozmaya kimsenin gücü yetmez. Kimse bunu aklından bile geçirmemelidir. MHP milletvekillerini MİT diyerek şantajla korkutmak, sindirmek bir genel başkana düşmez bizim pabuç ve irade bırakacağımız hiçbir yapı ve unsurda olmadığımızı bilmelidir. MHP siyasi tarihinde Güneş Motel sicili olmamış ve olmayacaktır."

        "TÜRKİYE'NİN MİLLİ MENFAATLERİNİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETMESİ AÇIKTIR"

        Oktay Vural, İngiltere'deki AB referandumunda 'hayır' oyu çıkmasına yönelik konuşarak, "Bu kararın önemli ölçüde hem AB'nin geleceği hem de yapılanması açısından önemli etkileri olacaktır. Bu çıkışla ilgili kararın nasıl ve ne zaman tecelli edeceği prosedüre bağlıdır. Bir çok AB ülkesinden bunun oluşturduğu politik risk, mali risk ve ekonomik risk de dikkate aldığımızda Türkiye olarak bu süreçten Türkiye'nin milli menfaatlerini de düşünerek hareket edilmesi açıktır. Bu kararın AB içinde İngiltere ile olan ihracatı, yatırımları etkileyecek bir boyutu olduğuna göre hükümet bunu da değerlendirerek Türkiye'nin milli menfaatlerine uygun zamanla strateji ortaya koymalıdır. MHP olarak Türkiye ile AB ilişkilerini daha önce sorgulamış, Türkiye-AB ilişkilerinin gözden geçirilmesini ifade etmiştik. MHP'nin haklı çıktığı döneme gelmiş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

        "CUMHURBAŞKANI'NIN BU SÖZLERİNİN SÜRÇÜ LİSAN OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

        MHP'li Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kanaat önderlerine verilen iftarda yaptığı konuşmasındaki 'Asla teröre taviz veremeyiz. Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onları karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede bir kırılma olur' sözlerinin sorulması üzerine şöyle yanıt verdi: "Bu çok talihsiz. Teröristin onuru ve şerefi yoktur. Bu milleti bölmek isteyenlerin onur ve şereften uzak olduğu, insan olmaktan daha uzak olduğunu herkes bilmelidir. Cumhurbaşkanının bu ifadesinin bir sürçü lisan olmasını temenni ediyorum. Kabul edilmesi mümkün değildir"

        ADAY OLUP OLMAYACAĞI SORUSUNU YANITSIZ BIRAKTI

        Öte yandan Oktay Vural, MHP'deki görevinden istifa etmesi ve genel başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik soruları yanıtlamadı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ