Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika DBP'li belediye başkanları kayyum atama tartışmaları üzerine toplandı

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        DBP'li belediyelere kayyum atama tartışmalarına değinen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Halkın iradesiyle geldik, halkımızın iradesi ne gerektiriyorsa onu yapacağız" dedi.

        Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) bağlı belediye eş başkanları Diyarbakır'da toplandı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatro salonundaki toplantıya, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda belediye eş başkanı katıldı.

        BDP'li Belediyeler kayyum atanacağı tartışmalarını değerlendiren Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, "Belediyelerimize kayyum atamalarının hukuki bir yönü yoktur. Kayyumlar hukuksuzdur. Kürt halktı bunu görüyor. Ayrıca 2 yıldır 2 müfettiş gelip inceleme yapıyor. Bütün hesaplarımız açıktır. Bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur. Biz halkımızın iradesiyle geldik, halkımızın iradesi ne gerektiriyorsa, öyle hareket edeceğiz" diye konuştu.

        HDK Eş Genel Başkanı Gülistan Kılıç Koçyiğit ise "Bugün Diyarbakır'daki belediyelere kayyum atayan zihniyet yarın İzmir, Çankaya belediyelerine kayyum atayacaktır. CHP'li milletvekillerine, belediyelere yönelecektir. En küçük çatırtıda MHP'ye yönelecektir. Doğu'daki belediyelere kayyum atanmasına karşı, batı belediyeleri tepki göstermeli. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş belediyesidir. Aziz Kocaoğlu ve belediyesi ayağa kalkmalı kayyum atamalarına karşı çıkmalıdır" dedi.

        Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ