Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 LYS-3 Coğrafya Edebiyat soruları ve yorumları | LYS Soru ve Cevapları açıklandı

        Üniversite hayali kuran, eşit ağırlık ve sözel bölümlerden birini tercih etmek isteyen adayların girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı Edebiyat Coğrafya bölümü (LYS-3) 12.00'da sona erdi. Peki LYS-3 sınavına giren adayların sınavı nasıl geçti? İşte Edebiyat Coğrafya sınavı olan LYS-3 yorumları...

        Haberimizin alt kısmında bulunan yorum yap bölümünü kullanarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.Söz sizde...

        853 bin 32 adayın başvurduğu Edebiyat Coğrafya Sınavı (LYS-3) saat 10.00'da başladı. Adaylara Türk Dili ve Edebiyatı testinden 56, Coğrafya testinden ise 24 soru yöneltldik. Sınav toplam 120 dakika sürdü.

        ADAYLARDAN 2016 LYS-3 YORUMLARI

        Eşit ağırlık ve Sözel proğramlara yerleşmek isteyen adayların katıldığı Edebiyat-Coğrafya sınavı saat 10.00'da başladı. Sınavın ardından sorular hakkında yorum yapan öğrenciler, genel olarak sınavın kolayolduğunu dile getirdi.

        LYS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

        LYS-3 EDEBİYAT SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-3 COĞRAFYA SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        EDEBİYAT 85, COĞRAFYA 24 DAKİKADA ÇÖZÜLDÜ

        Adaylara yöneltilen 56 soruluk Türk Dili ve Edebiyatı testi için 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise 24 soruiçin35 dakika tanındı.Adaylar, LYS-3’te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav güvenliği gerekçesiylesalondan ayrılamadı.

        Sınava geç kalan bazı öğrenciler, koşarak yetişmek zorunda kaldı.

        LYS-3 sınavına geç kalan bir öğrenci
        LYS-3 sınavına geç kalan bir öğrenci

        Adaylar içeride ter dökerken veliler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş gerçekleşti. Okullarınönünde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri, bazılarının da Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü.

        Kur'an okuyan veliler
        Kur'an okuyan veliler

        LYS SONUÇLARI 18 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

        ÖSYM bu yıl ilk kez hayata geçirdiği uygulamayla sınav takviminde sonuç açıklama tarihine de yer verdi. ÖSYM'nin sınav takvimine göre LYS sonuçları 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak. ÖSYM LYS sonuçlarını adaylara Https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden duyuracak. Sonuç açıklama sistemi üzerinden LYS sonuçları açıklandığında öğrenciler için tercih dönemini bekleme süreci başlayacak. Öğrenciler tercihlerini yaptıktan sonra üniversitelerine kayıt yaptıracak. Öğrencilere LYS sonuç belgesi çıkmayacak. Sistem üzerinden alacakları belge sonuç açıklama belgesi yerine geçecek. Adaylar LYS sonuçlarını Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek.

        ÖĞRENCİLER İÇİN DAVULLAR SUSTURULDU

        Avcılar Belediyesi de, bu akşam aldığı kararda, LYS'ye girecek adaylar için sahurda davul çalınmasını yasakladı. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

        "Ülkemizin geleceği gençlerimiz için bu gece davullar susacak. Hayatlarının dönüm noktası olan LYS'ye girecek adayların gürültü ve stresten uzak bir ortamda dinlenebilmeleri ve motivasyonlarını yükseltebilmeleri için ramazan davulcularını dinlendiriyoruz. Bizi bu konuda destekleyen ve anlayış gösteren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyor, sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ