Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bağcılar'da içinde yolcular da bulunan otobüs polisi alarma geçirdi

        Müslim SARIYAR-Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        Bağcılar'da mahalle aralarında yolcu toplayan bir otobüsü gören trafik polislerinin anons etmesi üzerine İstanbul polisi alarma geçti. Durdurulan otobüsteki yolcuların tamamı olay yerine çağrılan çevik kuvvet otobüsüne alındı. Tek tek GBT'leri yapılan yolcular serbest bırakıldı. Otobüs ise evrak eksiği nedeniyle bağlanarak otoparka çekildi.

        İstanbul Bağcılar'da trafik polisleri mahalle aralarında yolcu alan bir otobüsten şüphelendi. Polislerin anons etmesiyle birlikte takibe alınan otobüs Bağcılar Mahmutbey Yolu'nda bir benzin istasyonunda durduruldu. Olay yerine Bağcılar İlçe, Terörle Mücadele, Güvenlik Şube ve çevik kuvvet sevkedildi.

        OTOBÜSTEKİLER AŞAĞI İNDİRİLİP GBT YAPILDI

        Otobüsten indirilen yolcular, çevik kuvvet otobüsüne alınarak tek tek GBT'leri yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Aramalar sürerken, çevrede ise polis geniş güvenlik önlemi aldı. Otobüs yakınına kimse yaklaştırılmadı. Benzin istasyonunda ise yakıt alımı ise uzun bir süre ertelendi. İhbarın yapıldığı otobüs ise eksik evrak nedeniyle bağlanılarak otoparka çekildi.

        İFTAR İÇİN ANKARA'YA GİDİYORLARDI

        Terör örgütü IŞİD'in Türkiye'deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan yaklaşık 8 ay sonra tahliye edilen Ebu Hanzala olarak bilinen Halis Bayancuk'a yakın kişiler olduğu öğrenilen yolcuların yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasında herhangi bir duruma rastlanmadı. Grup GBT sorgularının ardından serbest bırakıldı. Grubun bir iftar programına katılmak üzere Ankara'ya gittikleri belirtildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ