Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de 17 yıllık engelli öğretmeni görmediler

        Mehmet İNMEZ/İZMİR

        İzmir'de bir öğrenci velisi tarafından ders sırasındaki görüntüleri gizlice çekilen ve sosyal medyada paylaşılan yüzde 85 görme engelli İngilizce öğretmeni Reyhan Levent’e bir darbe de Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geldi.

        17 yıldır öğretmen olan ve bu zamana kadar hiçbir soruşturma geçirmeyen Reyhan Levent’ten “Öğretmenlik yapıp yapamayacağına” dair rapor alması istendi.

        Bu amaçla Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yazı yazarak, Levent’in “öğretmenlik yapıp yapamayacağına” dair sağlık kontrolü için Levent adına randevu talep etti.

        Hastanenin, öğretmenin heyet karşısına çıkması gerektiğini bildirmesi üzerine okul yönetimi Reyhan öğretmenden, hastanenin belirleyeceği tarihte, heyet karşısına giderek rapor almasını istedi

        Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğretmen Reyhan Levent ise “Mesleğe başlamadan önce bana sadece sınıf öğretmenliği yapamayacağım yönünde rapor verdiler. Öğretmenlik yapabileceğime inanarak, Milli Eğitim Bakanlığı beni İngilizce öğretmeni olarak atadı” dedi.

        Reyhan Levent, 17 yıldır İngilizce öğretmenliği yapıyor.
        Reyhan Levent, 17 yıldır İngilizce öğretmenliği yapıyor.

        RAPORU ALMAYACAK

        Reyhan öğretmenin kendisi gibi görme engelli olan müzisyen eşi Kadir Levent ise raporu almayacaklarını belirterek “Eşime yapılan vicdansızlıktır. Milli Eğitim ‘Sınıf öğretmenliği yapamaz’ ibaresini ‘Sınıfta öğretmenlik yapamaz’ ibaresine çevirmek istiyor. Rapor almayacağız. Eşimle uğraşmayı bıraksınlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’ndan yardım istiyoruz. Öğretmenlik mesleğinden ve öğrencilerden eşimi koparmasınlar” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ