Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Özgür Gündem'in 'Nöbetçi Yayın Yönetmenleri ' emniyette ifade verecek

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        Özgür Gündem gazetesine destek vermek amacıyla başlatılan ‘nöbetçi yayın yönetmeni' kampanyasına katıldıkları için haklarında soruşturma başlatılan gazeteci Nadire Mater, Yıldırım Türker, Tuğrul Eryılmaz, Faruk Balıkçı ve Veysel Altay, ifade vermek üzere geldikleri İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı. Gazetecilerin Emniyette ifade verecekleri öğrenildi.

        Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen gazeteciler, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermek için bekledi. Savcılığın, nöbetçi genel yayın yönetmenlerinin ifadelerinin Emniyet'te alınması talimatı verdiği öğrenildi. Talimatın ardından gazeteciler ile beraberindekiler adliyeden ayrıldı.

        Geçen hafta gazeteci Erol Önderoğlu, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve TİHV Başkanı akademisyen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Cumhuriyet Savcılığınaca ifadeleri alındıktan sonra sevk edildikleri nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı.

        Sanıklar hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, geçen hafta tutukluluklarına yapılan itiraz reddedilmişti.

        Gazeteci Nadire Mater de ifade veriyor
        Gazeteci Nadire Mater de ifade veriyor
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ