Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA | Çankaya İlçe Seçim Kurulu: 10 Temmuz'da kurultay yapılamaz

        HABERTURK.COM

        MHP'de 10 Temmuz'da yapılması planlanan olağanüstü kurultay kaosa döndü.Çankaya İlçe Seçim Kurulu "10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılamaz" dedi.

        Yüksek Seçim Kurulu

        MHP'NİN AVUKATI KARARI AÇIKLADI

        MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, Twitter hesabından Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun açıkladığı kararı paylaştı.

        ERSAN ŞEN YORUMLADI

        Ceza Hukukçusu Ersan Şen, HABERTÜRK TV'ye seçim kurulunun kararını değerlendirdi. Şen şunları söyledi:

        "19 Haziran'da yapılan tüzük değişikliklerinde toplam yeter sayısı sağlanmadı. Çoğunluk orada sağlanamadı. Buna karşılık açılan dava ve alınan bir tedbir var. Orada, 'Siz tüzüğü değiştiremediniz. 10 Temmuz'da seçimli kongreye gidemezsiniz' açıklaması var. Tüzük değişikliği yapılmadıkça da, genel başkan seçimini olağanüstü genel kurulda gerçekleştiremezsiniz.Taraflar mutabık olmadıkça, bu tüzük maddesi değiştirilmediği sürece 10 Temmuz'da ister muhalifler, ister Genel Merkez 'biz seçim yapacağız' diyerek kurultay yapamaz."

        Ersan Şen, "19 Haziran'daki Çağrı Heyeti'nin topladığı tüzük kurultayı korsan değildi. Toplantı yeter sayısı yeterliydi, ancak tüzük değiştirmek için gereken delege sayısı yeterli değildi" diye konuştu.

        KONGRE HEYETİ BAKANI MÜSAVVAT DERVİŞOĞLU: GEREKEN BAŞVURULARI YAPACAĞIZ

        19 Haziran'daki Çağrı Heyeti'nin topladığı Tüzük Kurultayı'na başkanlık yapan Müsavvat Dervişoğlu HABERTÜRK TV'ye konuştu. Dervişoğlu şunları söyledi:

        "Sayın Şen'e teşekkür ediyorum, ancak toplantı için 3'te 2'lik çoğunluk gereği bulunmadığı, Siyasi Partiler Kanunu ve Parti Tüzüğü açık olduğu için Medeni Kanuna gerek olmadığı için o kurultay düzenlenmiştir.

        Elimde Çankaya İlçe Seçim Kurulu'ndan gelen karar var. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden tedbir konulması nedeniyle, Genel Merkezin ve Kongre Heyeti'nin seçimli kurultay yapılamayacağını ifade ediyor.

        Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tedbirin kaldırılması için başvuru yapıldı. Bunların sonuçlarını bekleyeceğiz. Seçimli Genel Kurul'un gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa o adımları atacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ