Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sigara cinayetinde ömür boyu hapis istemi

        Zonguldak'ınKilimli İlçesi'nde, işletmeciliğini yaptığı kahvede sigara içtiği için tartıştığı 34 yaşındaki Nevzat Temel'i tabancayla vurarak öldüren 32 yaşındaki Uğur Cem Aygün'ün tutuklu yargılanmasına başlandı. Sanık savunmasında, Nevzat Temel'in kendisine küfür edip üzerine yürüdüğünü öne sürerek, "Silahı olduğunu sanıyordum. Korkutmak için yere doğru ateş ettim" dedi.

        Geçen Şubat ayında meydana gelen olayda kahve işleten Uğur Cem Aygün, iddiaya göre müşterisi Nevzat Temel'i kahvede sigara içmemesi için uyardı. Tartışan Aygün ve Temel'in kavgasını araya giren diğer müşteriler önledi.

        Sigara içtiği için tartıştığı Uğur Cem Aygün'ün öldürdüğü Nevzat Temel
        Sigara içtiği için tartıştığı Uğur Cem Aygün'ün öldürdüğü Nevzat Temel

        BAŞINDAN VE BACAĞINDAN VURARAK ÖLDÜRDÜ

        Olaydan 3 gün sonra kahvenin önünde karşılaşan Aygün ve Temel arasında yine tartışma çıktı. Uğur Cem Aygün, yanındaki tabancayı ateşleyip Nevzat Temel'i başından ve bacağından vurarak öldürdü.

        DAHA ÖNCE İŞYERİNDE SİGARA İÇİLDİĞİ İÇİN PARA CEZASI ALMIŞ

        Hakkında 'Kasten öldürme' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Uğur Cem Aygün, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

         Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren Nevzat Temel'in cenazesi, toprağa verildi.
        Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren Nevzat Temel'in cenazesi, toprağa verildi.

        Savunmasında öldürme kastı olmadığını ileri süren Uğur Cem Aygün, şöyle konuştu:

        "Daha önce işyerimde sigara içildiği için para cezası yemiştim. Ben de maktülü sigara içmemesi yönünde uyardım. Tartışmaya başladık, bana küfür etti, silah çekti. Kahvedeki diğer kişiler araya girdi. Sonraki gün yine kahveye geldi. Oyun oynayan başka bir kişi ile tartışmaya başladı. Ben de yine uyardım. Daha sonra ben kahvenin önünde bunu gördüm. O yine bana küfürler etti. 'Yine arkadaşların kurtarsın seni bakalım' dedi, üzerime doğru yürüdü. Ben de silahı olduğunu sanıyordum. Korkutmak için yere doğru ateş ettim. Düştüğünü görünce bir daha ateş etmedim ve kaçtım."

        ÖLDÜRÜLMEDEN BİR GÜN ÖNCE SİLAHINI SATMIŞ

        Nevzat Temel'in babası ise ifadesinde oğlunun silahı olmadığını ifade ederek, "Oğlum, Uğur Cem Aygün'den satın aldığı silahı, öldürülmeden 1 gün önce kamyonet almak için sattı. Sanık silahı kendi sattığı için oğlumu da silahlı sandı. Ama oğlum silahını satmıştı" dedi.

        Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ