Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Paralel yapı soruşturmasında (28.06.2016) yeni gelişme

        Gümüşhane merkezli 12 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında tutuklu sayısı 9'a yükseldi.

        FETÖ/PDY hakkında yürütülen soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun 4. maddesine muhalefet" suçlarından haklarında yakalama kararı bulunan bir şüpheli Gümüşhane, bir şüpheli ise Van'da güvenlik güçlerine teslim oldu.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        KIRIKKALE'DE 7 GÖZALTI

        Kırıkkale merkezde polisin düzenlediği eş zamanlı 'Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY) operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alınırken, 7 kişinin firarda olduğu belirlendi. Bir hafta önce Adalet Bakanı ile iftar yemeğinde bir araya gelen ve aynı masayı paylaşan işadamı Bekir Ş. paralel yapı davasından kayıplara karıştı.

        İSTANBUL'DA 28 KİŞİ ADLİYEDE

        İstanbul merkezli cumartesi günü düzenlenen "FETÖ-PDY operasyonu"nda gözaltına alınan 28 kişi adliyeye sevk edildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla'da düzenlenen baskınlarla gözaltına alınan 28 şüphelinin emniyetteki ifadeleri tamamlandı.

        "FETÖ-PDY"ye finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 28 kişi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ