Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cansel Bağlı'nın erkek arkadaşı cinayeti itiraf etti
        1

        Ahmet ÜNSAL / GAZETE HABERTÜRK

        Manisa Demirci’de, 17 yaşındaki Cansel Bağlı’nın kaybolduktan 3 gün sonra bıçaklanıp boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunmasıyla ilgili şok bir gelişme yaşandı.

        2

        Cesedin bir dere yatağında bulunmasının ardından, genç kızın babası Mehmet B. (58) ve ağabeyi Akın B. (31) çelişkili ifadeleri nedeniyle tutuklanmıştı.

        3

        Olayla ilgili aranan Cansel’in sevgilisi Fikret Y. (19) ise kızın mezarı başında tarım ilacı içerek intihara kalkıştı. Bıraktığı notta “Onu öldüren ben değilim, babası ve ağabeyi olduğuna da inanmıyorum. Cansel’imin katilleri başkaları” yazan Fikret Y., tedavisinin ardından jandarma tarafından sorguya alındı.

        4

        İddiaya göre Fikret Y.’ye “Bıçak nerede?” diye soruldu. Bu soruya “Evde” yanıtı veren Fikret Y. daha sonra çapraz sorguda cinayeti itiraf etti. Zanlının, “Cansel’in kullandığı ikinci hatta gelen erkeklerin mesajları beni çılgına döndürdü. Eğer o mesajlar gelmeseydi böyle bir işe kalkışmayacaktım. Onsuz yaşamanın bir anlamı yoktu, Cansel’i öldürdüm kendimi öldürmeyi başaramadım” dediği öğrenildi.

        5

        Fikret Y.’nin olay yerinde yaptırılan yer göstermede ise “Beni aldatmasından dolayı çok canım yanıyordu. Namus meselesi haline getirdim. Sırtından bıçakladım, çığlık atmaya başladı. Baktım acı çekiyor bu kez boğazını kestim” dediği öne sürüldü. Fikret Y. tutuklanırken, daha önce tutuklanan baba Mehmet B. ve ağabey Akın B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        6

        DNA RAPORU BEKLENİYOR

        Fikret Y.’nin cinayeti işlediğini öne sürdüğü bıçak incelemeye alındı. Soruşturmada Cansel’in tırnaklarındaki doku kalıntılarına ilişkin DNA raporu bekleniyor.

        7

        "O 3 GÜNDE CESET NEREDEYDİ?"

        -Olay bölgesine kimse sokulmamasına rağmen savcıya, “Kızımı bulun demiştim. Bakın boğazı kesilerek öldürüldü” diyen baba ölüm şeklini nereden biliyordu?

        8

        -Baba-oğul neden çelişkili ifadeler verdi?

        9

        -Cansel’in tırnaklarında boğuşma izi olarak doku parçaları tespit edildi. Baba Mehmet B.’nin kolları ve vücudundaki çizikler neydi?

        10

        -Aile, Fikret Y. ve Cansel arasındaki olayları neden polise anlatmadı?

        11

        -Mehmet B., 20 yıl önce geçirdiği kaza nedeniyle zaman zaman hafıza ve olaylara tepki vermeme gibi sorunlar yaşıyordu. Bu durum güvenlik güçlerinden neden saklandı?

        12

        -Fikret Y., intihar mektubunda neden “Ben öldürmedim” yazdı?

        13

        -Kaybolduğu gün öldürüldüğü belirlenen Cansu’nun cesedini, 3 gün sonra o dere yatağına kim, nasıl götürdü?

        14

        "ÖLÜMÜN ELİMDEN OLACAK"

        “Fikret’in kızımı öldürdüğünü adım gibi biliyordum. Yüreğim yanıyor. Tek tesellim eşim ve oğlumun temize çıkması” diyen Cansel’in annesi Nurhayat B., şunları söyledi:

        15

        “Evlenmelerine izin vermiştik. Kızım kaybolduktan sonra Fikret gelip ‘Anne Cansel bulundu mu?’ diye sordu. Jandarmaya ‘Fikret’ten şüpheleniyorum’ dedim, sorgulayıp saldılar.

        16

        Sürekli telefonda tartışıyorlardı. Cansel’in mesajlarına bakmış. ‘Anne kızın başka erkeklerle görüşüyor’ deyince telefon kavgalarını ona yordum.”

        17

        Cansel’in kuzeni Neşe B. ise “Fikret, o fotoğrafları görünce ‘Ölümün benim elimden olacak’ deyip Cansel’in boğazına bıçak dayamış” iddiasında bulundu.

        18
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ