Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da yine tedbirsiz yıkım

        Nihat ULUDAĞ - GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’un her ilçesinde devam eden inşaat çalışmaları yazla birlikte hız kazandı. Çalışmalar sırasında özellikle yıkımlardaki yetersiz ya da hiç alınmayan güvenlik önlemleri, beraberinde getirdiği riskler nedeniyle vatandaşların tepkisini çekiyor.

        Çalışmalar sırasında yeterli güvenlik önlemleri alınmadığında feci kazalar da kaçınılmaz oluyor. Kartal’da mart ayında yıkım sırasında bir iş makinesi yan binanın üzerine devrilmiş, şans eseri kimseye bir şey olmamıştı.

        Beton mikserleri ve vinç kazalarıyla meydana gelen olaylar durumun ciddiyetini defalarca gösterdi. Ancak hiçbir şekilde ders alınmadığı önceki gün Ümraniye’deki bir yıkımda bir kez daha görüldü.

        Çevre için büyük tehlike oluşturan bu kontrolsüz yıkım yine vatandaşların yüreğini ağzına getirdi. Ümraniye Çakmak Köprüsü yakınında yapılan yıkımın oluşturduğu tehlike bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

        Görüntülere göre binanın bir tarafında iş makinesi yıkım için çalışırken, bitişik binaya iskele kuran işçiler çalışmaya devam ediyor. Yol kenarındaki binanın dışında hiçbir önlem alınmazken, araçların da caddeden gelip geçtiği görülüyor.

        İş makinesinin önünde yer alan kaskları dahi olmayan görevlilerin kendilerini olası tehlikelere karşı sakınmadıkları gözleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ